Читај ми!

Вучевић позива на смиривање ситуације

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић позвао је, поводом појаве графита мржње у Новом Саду, на смиривање ситуације и упозорио да се неодмереним изјавама не подижу политичке тензије.

Поводом појаве графита мржње у Новом Саду, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић позвао је на смиривање ситуације и упозорио да се неодмереним изјавама не подижу политичке тензије.

Вучевић је изјавио Танјугу да као градоначелник Новог Сада најоштрије осуђује све графите мржње, истакавши да је оно што га посебно брине "то што мржња према председнику Српске напредне странке и првом потпредседнику Владе Србије Александру Вучићу постаје патолошка од неких људи који су део јавног система и јавног живота".

"То је веома опасно, поготово ако излази из неких оквира који су толерантни у једном демократском друштву, односно из оквира критике, аргументоване расправе и неслагања", рекао је Вучевић, додајући да је веома битно да државни органи утврде ко је одговоран за те поруке мржње.

Апелујући да се неодговорним изјавама не подижу политичке тензије, Вучевић је са жаљењем констатовао да се то данас дешавало, пре свега, изјавама представника Демократске странке и Бојана Пајтића.

"Позивам да се даље не подиже лоша атмосфера, да се грађани Србије и Војводине не пребројавају по припадности, по пореклу, по политичком опредељењу и да се политички дијалог врати у институције", истакао је Вучевић.

Градоначелник Новог Сада је додао да му је "мало симптоматично да неко штампа плакате против Бојана Пајтића у индентичном фонту и индентичној боји као што су били плакати који су позивали на протест" и да је " очигледно да је то спремљено у једној кухињи".

"Они који су јуче добили поруку да су делегитимисани желели би данас себе да представе као жртве, јер само тако могу да задрже неке тренутне позиције у Војводини", рекао је Вучевић.

Градоначелник и председник новосадских напредњака је нагласио да су изјаве које стижу од СНС-а потпуно одмерене, да су поруке са јучерашњег протеста биле одмерене, да није било никаквог разбијања, нити вређања било кога, већ је на одмерен начин изражено неслагање с Владом Војводине, с представницима те владе, са режимом Бојана Пајтића.

"Нисмо упутили ни једну ружну поруку ни господину Пајтићу, нити било коме другом, а понављам - неки властодршци у Војводини више не могу да сакрију мржњу према господину Вучићу", рекао је Вучевић, додајући да ће сви графити мржње у Новом Саду бити прекречени.

"Ако јавна предузећа буду спавала и ако буду мислила да постоји викенд, а викенд не постоји за јавна комунална предузећа, Српска напредна странка ће организовати своје активисте и позваћемо све грађане Новог Сада да заједно прекречимо све графите мржње без обзира коме су упућени" најавио је Вучевић, додајући да СНС у томе не прави никакву разлику.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару