Читај ми!

Вребалов позива на дијалог

Сви политички фактори треба да се врате дијалогу у институцијама и да одустану од "уличних расправа" и "митинга истине", рекао потпредседник Скупштине Војводине Миливој Вребалов.

Потпредседник Скупштине Војводине Миливој Вребалов позвао је све одговорне политичке факторе у покрајини да престану са дизањем тензија, да се врате дијалогу у институцијама и да одустану од "уличних расправа" и "митинга истине".

"Од пресудне је важности да се расправе не воде на улици, кроз митинге, плакате и графите, већ да се проблеми решавају кроз дијалог у институцијама", поручио је Вребалов у саопштењу за јавност.

Вребалов је додао да грађани Војводине и данас осећају погубне последице које су изазвали "митинзи истине" које је пре 25 година у покрајини организовала тадашња републичка власт са Слободаном Милошевићем на челу.

Осудио је појаву плаката у којима се прети смрћу председнику Владе Војводине Бојану Пајтићу и додао да је то логична последица прљаве медијске и политичке кампање, у којој је војвођанска администрација изједначена са "усташама" и са "сепаратистима".

"Поруке које смо чули јуче на митингу 'Стоп разбијању Србије' веома су опасне и могу да произведу веома далекосежне последице. Они који имају реалну моћ у својим рукама јуче су јавно наставили са фабриковањем лажи о некаквом непостојећем војвођанском сепаратизму. Страшна је, опасна и срамна манипулација упирати прстом у некога да је усташа и сепаратиста, само зато што тражи да се у земљи у којој живи поштују права једног њеног саставног дела,  да се поштују Устав и закони", навео је Вребалов.

Потпредседник Скупштине Војводине позвао је све политичке факторе који тренутно управљају Србијом и који имају највише моћи да буду свесни да са великом моћи долази и велика одговорност.

"Позивам их да одустану од опасне игре коју су започели, од претећих порука да они више 'неће моћи контролисати и каналисати народно незадовољство', од претећих порука о давању својих и туђих живота. Сви у Војводини и у целом региону бивше Југославије знамо како се завршавају такве опасне игре које започну на улици", закључио је Вребалов.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару