Читај ми!

Нови Сад, графити против СНС-а и Срба

Графити против СНС-а и Александра Вучића на више локација у Новом Саду. Графити су директан одраз говора мржње Демократске странке и њеног потпредседника Бојана Пајтића, саопштила је СНС.

На више локација у Новом Саду исписани графити против Српске напредне странке и њеног лидера Александра Вучића, али и против Срба.

У Новом Саду су, између осталог, осванули графити "Срби марш из Војводине" и "Смрт Вучићу". 

Ти графити су одраз говора мржње Демократске странке и њеног потпредседника Бојана Пајтића, саопштила је СНС.

У тој странци су затражили да надлежни државни органи по хитном поступку истраже ко је све писао графите претеће садржине, за које тврде да су исписани по налогу ДС-а.

"Позивамо ДС да прекине да изиграва жртву, пошто су они ти који су крали, пљачкали и отимали, и они су једини који су прибегавали насиљу", наводи се у саопштењу.

Потпредседник новосадског Одбора СНС-а Дамир Зобеница претходно је рекао да не може да замисли никог другог "као аутора таквих графита против српског народа осим Бојана Пајтића и његових сарадника".

"Српска напредна странка током преподнева добила је информације да су се на више локација у Новом Саду појавили графити против СНС-а и Александра Вучића и Срба", рекао је Зобеница новинарима испред зграде у МЗ "Подбара" у Новом Саду на чијој фасади је исписан графит "Срби марш из Војводине".

Зобеница је рекао да су сви у СНС-у шокирани чињеницом да је један миран протест какав је јуче одржан у Новом Саду изазвао овако жестоку реакцију владајуће странке у покрајини.

"Ја сам Србин и не пада ми напамет да идем било где и не могу да верујем да је некоме пало напамет да напише један такав графит и да протерује Србе из Војводине", рекао је Зобеница.

На питање новинара да ли то што је рекао да графити представљају реакцију владајуће странке у Војводини Зобеница за писање графита оптужује ДС, он је рекао да не може да замисли никог другог "као аутора таквих графита против српског народа осим Бојана Пајтића и његових сарадника".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару