Читај ми!

Мировић: Декларација угрожава интересе Србије

У тренутку када је Србија требало да покаже јединство, донета је Декларација о заштити уставних и законских права Војводине, рекао потпредседник СНС-а Игор Мировић. Декларација има сепаратистичку и недемократску ноту и њена намера је јасна - да се у Војводини створи приватна држава, каже Мировић.

Потпредседник Српске напредне странке Игор Мировић оценио је да се Предлог декларације о заштити уставних и законских права Војводине појавио у тренутку када је Србија требало да покаже јединство, јер су преговори о Косову и Метохији ушли у завршну, најосетљивију фазу. Та декларација угрозила је националне интересе земље, каже Мировић.

Гостујући на Телевизији Пинк, Мировић је  истакао да је декларација угрозила интересе стабилности, јер је у тренутку када се преговара о Косову и Метохији било примерено да се, као у свакој цивилизованој земљи, јединство и слога претпоставе појединачним интересима.

Оценио је да декларација има сепаратистичку и недемократску ноту и да је њена намера јасна - да се у Војводини створи приватна држава која ће бити подређена појединцима и владајућој Демократској странци, а супротстављена држави Србији.

Према речима Мировића, усвајање декларације имало би изузетне политичке последице, јер би продубило политичку кризу у Војводини и створило додатну тензију између покрајинске и централне владе.

Навео је и да је покрајинска влада пред јучерашњи протестни скуп у Новом Саду створила психозу да ће доћи до немира, да се ради о некаквом револуционарном походу, али да је то на најбољи начин демантовано, јер је скуп прошао без иједног инцидента.

Мировић је поновио да би председник покрајинске владе Бојан Пајтић требало да поднесе оставку, после чега би били расписани покрајински избори, на којима би грађани показали своју вољу, а на низу избора у појединим местима у Војводини, према његовим речима, показали су да не желе актуелну покрајинску власт.

Он је уверен да ће бити настављен дијалог између Београда и Приштине, јер је у интересу свих страна да преговора буде, због чега ће Београд инсистирати на томе да се они наставе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару