Пајтић: Претње насиљем због рушења власти

Поруке учесника протеста у Новом Саду да неће још дуго моћи да контролишу гнев народа представљају "недвосмислену претњу насиљем", рекао Бојан Пајтић. Председник Владе Војводине каже да је то порука да следи насилни покушај рушења легалне и легитимне покрајинске власти.

Председник Владе Војводине Бојан Пајтић оценио је да најава новог митинга и поруке учесника протеста пред зградом покрајинске владе да неће још дуго моћи да контролишу гнев народа - представљају "недвосмислену претњу насиљем".

"То је порука да следи насилни покушај рушења легалне и легитимне покрајинске власти, а грађани Војводине нису никад толерисали нити ће толерисати насиље", рекао је Пајтић у интервјуу за новосадски Дневник.

Он сматра да су протагонисти митинга, одржаног у петак у Новом Саду, исти они који су рушили војвођанску аутономију у такозваној јогурт револуцији крајем осамдесетих година прошлог века с тим што су, како је рекао, неки само мењали странке.

Пајтић сматра да је атмосфера линча подстакнута, као и да је историјско искуство које је уследило после јогурт револуције толико стравично да не верује да је могуће да већина градјана ове земље икада поново наседне на исту матрицу.

Председник покрајинске владе је указао и на то да је та влада месецима изложена медијском и политичком притиску да би била прекомпонована у складу са структуром републичке владе.

Пајтић је поручио да би ванредни избори, које захтевају СНС, СПС, и ДСС били тема тек када покрајинска влада не би имала већинску подршку у војвођанском парламенту.

"Пошто она има двотрећинску подршку, ванредни избори за нас нису тема", истакао је Пајтић, који је и заменик председника ДС.

"У Војводини сепаратизма није било нити ће га бити. Једино на чему инсистирамо јесте поштовање Устава и закона ове земље, нагласио је Пајтић и додао да је предложена декларација о заштити уставних и законских права Војводине усмерена "искључиво на републичке институције, јер питање финансирања Војводине доживљавамо као унутрашње политичко питање".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару