Читај ми!

СНС: Лажи ДС-а ради опстанка на власти

Демократска странка данима пласирала бруталне лажи о природи скупа против Бојана Пајтића у Новом Саду, саопштава Српска напредна странка. ДС изнео лажи о броју учесника, о местима из којих су учесници скупа дошли, да би по сваку цену очували своје фотеље, истиче СНС.

Српска напредна странка саопштила је да је Демократска странка преко својих медија данима пласирала бруталне лажи о природи скупа против Бојана Пајтића у Новом Саду и запитала да ли ће се ДС због свих тих лажи извинити грађанима.

СНС је у саопштењу оптужио ДС да је изнео лажи о "броју учесника, о местима из којих су учесници скупа дошли, и све то само са једним циљем, да би по сваку цену очували своје фотеље".

У саопштењу се наводи да је три дана трајало застрашивање свих потенцијалних учесника митинга против покрајинске владе, причама о томе како се спрема насилнчики преврат, да су говорили како ће неки да спаљују заставе, а потом и покушали да ограниче слободу кретања по Војводини, по, како наводе, "правим фашистиким узусима".

Напредњаци најављују и да ће све снимке јучерањег "масовног и величанственог скупа" у Новом Саду уступити на детаљну анализу заинтересованима.

Они од председника Покрајинског одбора ДС-а Мирослава Васина, кога такође оптужују за лажи, траже да пронађе иједног човека из Врања који је био на скупу у Новом Саду, пошто је говорио о томе да су Врањанци одлучивали о судбини Војводине.

"Ако не пронађе ниједног човека из Врања на скупу, нека и он и Пајтић одмах ослободе народ својих глупости и лажи, и поднесу оставке", поручили су напрењаци.

Васин је изјавио синоћ да је на протесту у Новом Саду било мање од 10.000 људи, и то већином из унутрашњости.

"Најмање је било грађана Војводине и Новог Сада, а грађани који су аутобусима доведени из остатка Србије имају исти легитимитет да траже промену власти у Војводини као што би био легитимитет Новосађана који би тражили смену градоначелника Врања", рекао је Васин.

Министарство унутрашњих послова саопштило је да је скупу ''Стоп разбијању Србије'' у Новом Саду, према њиховим проценама, присуствовало око 30.000 људи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару