Позив Србима за повратак у Призрен

После разговора са градоначелником Призрена Рамаданом Мујом, Далибор Јевтић, косовски министар за повратак и заједнице, позвао је расељене Срба да се врате у Призрен.

Далибор Јевтић, министар у Влади Косова за повратак и заједнице, позвао је данас расељене Србе да се врате у Призрен и поручио им да ће имати све што је потребно.

У саопштењу косовског Министарства за повратак и заједнице наводи се да су Јевтић и градоначелник Призрена, Рамадан Муја разговарали данас у Скупштини града Призрена с потенцијалним повратницима који сада живе у избегличким центрима у Србији.

Јевтић је, наводи се у саопштењу, истакао да је потребна воља расељених за повратак, а институције ће, како је рекао, "заједно са својим партнерима из медјународне заједнице, помоћи да се повратак реализује на најбољи могућ начин".

Јевтић је с повратницима посетио градилиште у насељу Подкаљаја, у центру Призрена, и рекао да ће, заједно с "представницима Општине Призрен и Амбасадом Велике Бритањије на Косову, наставити да подржава процес повратка расељених у град Призрен".

"Желим да видим овде и вашу децу, и унуке - и они овде морају имати услове за образовање на српском језику. Ако је потребно, изградићемо и школу. Урадићемо све да млади Срби буду овде у Призрену јер само тако се можемо надати дугорочном одрживом повратку Срба", поручио је Јевтић повратницима и посетио Милицу Ђорђевић, јединог српског ђака у Призрену.

Министар је посетио оближње повратничко село Новаке где је, крај порушене цркве, рекао да се порушени споменици морају обновити, а отишао је и у делимично обновљену цркву Св. Ђорђа и у манастир Св. Архангели код Призрена где је предао поклон свог министарства у грађевинском материјалу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару