Читај ми!

Протест Двери у Београду

Поводом предлога споразума с Приштином који је у Бриселу понуђен Србији, покрет Двери организовао протест на Тргу републике у Београду.

У организацији покрета Двери на београдском Тргу републике одржан је протест поводом предлога споразума с Приштином који је властима у Србији понудила Европска унија.

Учесници протеста под називом "Бранимо Србију" носили су заставе Србије и транспаренте на којима је писало "Земља није на продају", "За живот без глади, беде и цинизма", "Или ћемо ти извадити срце или ћемо те убити. Имаш ли избор осим борбе, Србине брате?".

Организатори протеста на Тргу Републике најавили су да ће од највиших представника власти захтевати да поштују Устав Србије и Резолуцију Савета безбедности УН 1244, да одбаце уцене ЕУ, да инсистирају враћању преговора о решењу косовског питања у оквире Савета безбедности и да од Русије затраже да упути своје трупе у јужну српску покрајину.

Члан старешинства Двери Владан Глишић поручио је представницима власти да морају да одбаце понуђени предлог Брисела за решење косовског питања.

"Ако Бриселу кажете не, имаћете сву нашу подршку, опростићемо вам све досадашње грешке. Ако прихватите ту уцену, слушаћете олују. Не терајте нас да вам судимо кад дођемо на власт", рекао је Глишић.

Академик Коста Чавошки поручио је носиоцима власти у Србији да би прихватањем бриселског предлога починили кривично дело велеиздаје.

"Успостављањем царине на административној линији са Косовом, властодршци у Београду су погазили Устав и починили кривоклетство, што је тешко кривично дело. Упозоравам их да их не прихватају бриселске уцене јер ће за велеиздају морати да одговарају", рекао је Чавошки.

На Тргу је постављено неколико малих шатора, јер већа група учесника данашњег протеста намерава да ту остане до уторка, када би државни врх Србије требало да се изјасни да ли прихвата предлог о решавању проблема Косова и Метохије.

Окупљени су носили дражавне заставе, на бини испред споменика био је велики транспарент "Бранимо Србију", а скуп је обезбеђивало двадесетак полицајаца.

Представници студената Универзитета у Београду најавили су да ће у уторак, 9. априла у минут до 12 часова, организовати скуп испред Филозофског факултета с кога ће се упутити захтев председнику Србије Томиславу Николићу да не прихвати понуђени предлог споразума с Приштином.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи