Читај ми!

ДСС: Нови ултиматум за разбијање земље

Ултиматум ЕУ истиче у уторак у 16 часова, а већ сутрадан, овај пут унутар земље, стиже ултиматум од војвођанских власти да ће донети Декларацију о заштити права Војводине, каже портпарол ДСС-а Петар Петковић.

Реагујући на најаву шефа војвођанске владе Бојана Пајтића да се у среду у војвођанском парламенту изгласа Декларација о заштити уставних и законских права Војводине, Демократска странка Србије каже да то "представља нови ултиматум за разбијање земље".

"У тренутку када је Србија изложена огољеним претњама и уценама ЕУ, уместо да све странке и цела земља бране право Србије да заштити своје међународно признате границе, Пајтић је изабрао тај тренутак да изнутра руши Србију", каже портпарол ДСС Петар Петковић у саопштењу.

Потпуно је очигледно да је реч о синхронизованом спољном и унутрашњем удару на Србију, каже Петковић.

"Ултиматум ЕУ истиче у уторак у 16 часова, а већ сутрадан, овај пут унутар земље, стиже ултиматум од војвођанских власти", рекао је Петковић.

Петковић каже да је Пајтић "прво донео противуставни Статут Војводине којим се прави држава у држави" и да се сада "придружије страним силама у насртају на унутрашњи поредак Србије".

ДСС позива целокупну јавност да најоштрије осуди овај покушај дестабилизације земље, пише у саопштењу портпарола те странке.

Без расправе о Тесла банци

Захтев Демократске странке Србије да Скупштина Војводине на следећој седници разматра извештај покрајинске владе у вези са Тесла банком у Хрватској није прихваћен, каже портпарол Покрајинског одбора ДСС Миленко Јованов.

Јованов каже да га је о томе обавестио председник покрајинског парламента Иштван Пастор. Пајтићев режим жели да се о Тесла банци ћути, као што се годинама ћутало о Развојној банци Војводине или Фонду за капитална улагања, рекао је Јованов.

Покрајински одбор ДС-a је претходн саопштио да је докапитализацијом Тесла банке смањен оснивачки удео Војводине у тој банци са 76 одсто на 26 одсто.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи