Читај ми!

Мелцер: ЕУ на страни Приштине

Оно што Кетрин Ештон чини у име ЕУ у дијалогу Београда и Приштине није никакво посредовање, "већ стајање у страну Косовара", оценио посланик Слободарске партије Аустрије у Европском парламенту Андреас Мелцер. Брисел игнорише интересе Срба, навео Мелцер.

Посланик Слободарске партије Аустрије (ФПО) у Европском парламенту Андреас Мелцер рекао је да неуспех последњег покушаја посредовања шефице европске дипломатије Кетрин Ештон  између Београда и Приштине није изненађење, критикујући да је Брисел на страни Приштине и да игнорише интересе Срба.

"Оно што госпођа Ештон чини у име ЕУ није никакво посредовање, већ стајање у страну Косовара, чије жеље треба по сваку цену бити примењене", навео је Мелцер у саопштењу.

Посебно је скандалозно, додао је Мелцер, што Брисел не захтева од Београда само да прихвати отцепљење историјске српске земље, већ истовремено игнорише српску мањину на северу Косова.

"Док се ЕУ обично брине о правима националних мањина, косовски Срби треба да буду препушетни на милост и немилос Албанцима. Очигледно Срби треба да, као губитници ратова на простору бивше Југославије, буду колективно кажњени", оценио је Мелцер.

Затражио је да Ештонова коначно узме у обзир и српске интересе, ако пре свог одласка са функције жели приказати један успех.

"То значи да се Србима на Косову мора одобрити право на самоопредељење народа, или најмање што је могуће већу аутономију, како били заштићени њихов идентитет и култура", поручио је аустријски посланик.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи