САД: Приштина да одлучи о аутономији

На Приштини је да успостави облике аутономије коју Срби траже на северу Косова, а улога Београда је у томе да им јасно каже да је време да се та питања реше, сматра Стејт департмент.

САД сматрају да је на Приштини како ће "успоставити облике аутономије коју Срби траже на северу Косова", а да је улога Београда у томе да им "јасно каже да је време да се та питања реше", рекла је представница за медије Стејт департмента Викторија Нуланд.

"Ми желимо да видимо мирно решење тих питања које ће омогућити и Косову и Србији да напредују, да иду напред на европском путу", рекла је Нуланд на конференцији за новинаре.

Према њеним речима, висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон с представницима обе стране ради на "питањима паралелних српских структура", "признавања, нормализације односа" и другим.

"Очигледно је да је на Косову како ће успоставити облике аутономије" за Србе на северу покрајине, рекла је представница Стејт департмента.

На питање да ли и Београд има улогу у решавању питања положаја Срба на северу Косова, Нуланд је одговорила да Вашингтон сматра да је улога "Србије да јасно каже српским грађанима, етничким Србима, да је време да се та питања реше".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи