Читај ми!

Седница одборника са Космета

Одржана заједничка седница одборника четири општине са севера Космета у Лепосaвићу. Преговори у овом формату су пропали и треба их наставити под окриљем Уједињених нација, истакли су одборници.

13.55 - Главна порука са седнице у Лепосавићу је подршка српској делегацији која је показала одлучност, јединство и националну одговорност. Преговори у овом формату пропали и треба их наставити под окриљем СБ УН, истичу одборници. 

12.10 - После интонирања химне почела седница одборника четири општине са севера Космета, јавља репортер РТС-а.  

У Лепосавићу је одржана седница одборника четири општине на северу Косова, на којој се расправљало о последњој рунди преговора Београда и Приштине у Бриселу. Седници је присуствовало 100 одборника, од 119 колико укупно имају те општине.

Начелник Косовско-митровичког округа Раденко Недељковић изјавио је да се само под окриљем Савета безбедности УН може доћи до свеобухватног решења за Косово и Метохију и нагласио да су одлуке државног врха у Београду прихватљиве за косовске Србе.

Недељковић је истакао да су одлуке државног врха у Београду прихватљиве и да се јасно показало да преговори вођени под окриљем ЕУ "нису преговори већ условљавања по принципу узми или остави".

Он је упозорио да постоји латентна опасност од насилних акција Приштине која би могла насилним акцијама да покуша да интегрише север Косова и српске средине у косовске институције. 

У уводној речи, председник општине Лепосавић Драгиша Васић означио је као битно то што је током јучерашњих преговора у Бриселу преговарачки тим Београда показао одлучност, јединство, државну и националну одговорност.

Васић је истакао да им за то треба пружити подршку. Он се није сложио са оценом да је јучерашњи дан био "Дан Д" за Косово, већ је рекао да Срби на Косову већ 14 година сваки дан проживљавају као "Дан Д".

"За нас посао није завршен", рекао је Васић и позвао грађане на будност, јединство и слогу, а од међународне заједнице и њених представника на Косову затражио да обављају своју дужност у складу са мандатом који имају.

Представници Срба са севера Косова раније су најавили да ће, уколико решења не буду повољна по њих, формирати скупштину севера Косова која би, према њиховим речима, спроводила Устав и законе Србије.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи