Читај ми!

Тачи: Могућ споразум

Ако Србија одустане од "стварања Републике Српске" на северу Косова могуће је постизање споразума између Београда и Приштине, каже косовоски премијер Хашим Тачи.

Косовски премијер Хашим Тачи је рекао након разговора са потпредседником САД Џозефом Бајденом да ће бити могуће постићи споразум о северу Косова ако Србија одустане од "стварања Републике Српске" у том делу, објављено је на сајту Радио-телевизије Косова.

Бајден је јуче у Риму имао одвојене сасатанке с Тачијем и с председником Србије Томиславом Николићем.

Тачи је рекао за РТК да споразум о северу Косова може биити постигнут на његовом сутрашњем састанку с премијером Србије Ивицом Дачићем у Бриселу, ако Србија одустане од "стварања Републике Српске" на Косову.

САД очекују, рекао је Тачи, постизање договора ради нормализације односа Србије и Косова.

"То би значило већу стабилност, мир и перспективу интеграција за две земље", истакао је Тачи.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи