Читај ми!

Индонезија неће признати независност Косова

Министар иностраних послова Индонезије каже да ће та земља наставити да подржава Србију у решавању питања Косова и Метохије и да неће признати једнострано проглашену независност, рекао председник Скупштине Небојша Стефановић.

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић састао се у Џакарти са министром иностраних послова Индонезије Мартијем Наталегавајем од којег је, како је рекао Танјугу, добио уверавања да ће Индонезија наставити да подржава Србију у решавању питања Косова и Метохије.

"Индонезија ће наставити да принципијелно подржава Србију у решавању питања Косова и Метохије и неће признати једнострано проглашену независност јужне српске покрајине", рекао је Стефановић.

Шеф индонежанске дипломатије најавио је да ће његова земља наставити да подржава решавање косовског питања дијалогом, мирним путем и у складу са међународним правом и конвенцијама УН.

Стефановић је, такође, имао састанак у Министарству финансија, где је обећана помоћ Индонезије у отварању регионалног центра за инвестиције у Србији.

Према речима председника Скупштине, добијено је обећање да ће се министар финансија лично залагати за довођење инвестиција у Србију, а ради се на ратификацији свих споразума који би могли помоћи да ови кораци буду бржи.

Стефановић је други дан посете Индонезији означио као "веома успешан", а осим сусрета са званичницима, посетио је и Џакарта пост, највећи лист на енглеском језику у Индонезији.

Тема је била ситуација у медијима, а према Стефановићевим речима, Џакарта пост показао је велико интересовање за посету делегације из Србије и продубљивање односа две земље и два народа.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи