Читај ми!

Ускоро формирање странке Заједно за Србију

Најкасније до Ускрса биће формирана странка Заједно за Србију, у чијем је саставу шест посланика предвођених Душаном Петровићем, најављено на конвенцији иницијативног одбора у Нишу.

После формирања посланичког клуба "Заједно за Србију", најкасније до Ускрса биће формирана странка у чијем је саставу шест посланика предвођених Душаном Петровићем, најавио народни посланик и председник иницијативног одбора за Ниш Бошко Ристић на конвенцији иницијативног одбора странке у Нишу.

Народни посланик и шеф посланичке групе "Заједно за Србију" Душан Петровић истакао је да је децентрализација најважнија идеја око које су се окупили и уједно идеја због које су се разишли са демократама.

"До прошлогодишњих избора, били смо подељена земља. Сада када је јасно да је већина за еворпске интеграције и када је јасно да морамо да се договоримо са Албанцима, следеће најважније питање је како је Србија уређена", рекао је Петровић.

Говорећи о разлазу са демократама, Бошко Ристић је навео да централа странке није омогућила да се пет година у нишком ДС-у одрже изборе, што, како је оценио, говори о односу партијских централа у Београду према провинцији.

"Не желимо да будемо провинција и желимо да успоставимо средњи ниво власти", рекао је Ристић.

На конвенцији је саопштено да ће се Заједно за Србију залагати за доношење декларације о регионима у парламенту и за промену Устава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи