Читај ми!

Милошевић: ЛДП и СПО за рушење власти

Градоначелник Шапца Милош Милошевић оптужује своје коалиционе партнере ЛДП и СПО да су се придружили смени градске власти. Из ЛДП-а демантују ове тврдње.

Смени локалне власти у Шапцу поред опозиционих СНС, СПС, УРС и ДСС придружили су се и досадашњи коалициони партнери демократа - ЛДП, СПО и део одборника ДС, тврди градоначелник Милош Милошевић, што ЛДП демантује наводећи да та странка неће учествовати у прекомпоновању власти у Шапцу.

ЛДП неће учествовати у рушењу власти у још једној општини у Србији како би се формирала владајућа већина која ће представљати копију републичке власти, истиче се у саопштењу Градског одбора те странке у Шапцу.

Како се наводи "ЛДП је потписала захтев за смену градоначелника Шапца с амбицијом да буду расписани ванредни избори, а не да дође до прекомпоновања власти. Шабац не сме да буде још једна у низу општина у којој ће већина морати да буде израз партијске дисциплине диктиране из Београда".

ЛДП је озбиљан коалициони партнер, који јасно одлучује због чега улази у коалицију, и није спремна да на било који начин манипулише вољом грађана у Шапцу, напомињу у ЛДП-у.

"Став ЛДП-а је да ако већине нема, нова власт може бити формирана тек након што се грађанима омогући да поново гласају и искажу своју вољу на изборима, а не тако што ће се већина правити из црних фондова куповином одборничких мандата", наводи се у саопштењу Градског одбора ЛДП-а.

У ЛДП истичу да немају разумевање за све што се дешава у Шапцу, уз напомену да изговор за промену власти не може да буде унутарстраначки сукоб у ДС.

Градоначелник Шапца оптужио је јуче на конференцији за новинаре председника ДС Драгана Ђиласа да због мржње према Душану Петровићу покушава да сруши власт у том граду.

Захтев одборника опозиционих странака, уз подршку одборника ДС и досадашњих коалиционих партнера СПО и ЛДП, за смену градоначелника, заменика градоначелника и скупштинских органа, је резултат мржње коју Драган Ђилас испољава према Шапцу још из времена када је тај град подржао Бориса Тадића у борби за првог човека странке, рекао је Милошевић.

Милошевић, који је недавно са већином чланова шабачког одбора ДС иступио из те странке и приклонио се Петровићевој странци у оснивању "Заједно за Србију", рекао је да је изненађење приклањање коалиционих партнера СПО и ЛДП захтеву опозиције за смену локалне власти, јер немају подршку својих страначких централа за такав иступ.

Указао је да је као страначког повереника за Шабац Ђилас послао Борислава Стефановића, који је у непрекидном контакту са одборницима и позиције и опозиције и данима покушава да се освети и смени власт.

Милошевић је изразио уверење да ће се до 13. марта, за када је заказана седница Скупштине града, све вратити у нормалне токове и да грађани могу очекивати стабилан и сигуран развој града.

Власт у Шапцу чине ДС, СПО, ЛДП, "Заједно за Србију" Душана Петровића и Покрет западна Србија, који је настао поделом УРС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару