Читај ми!

Вељовић о приоритетима полиције

Приоритет полиције ће бити борба против криминала и корупције и рад на испитивању 24 спорне приватизације, рекао директор полиције Милорад Вељовић додајући да очекује да ти предмети буду завршени до краја године. Никад нисам имао проблема са Ивицом Дачићем, истакао Вељовић.

Директор полиције Милорад Вељовић изјавио је да ће приоритет полиције у наредном периоду бити борба против криминала и корупције и рад на испитивању 24 спорне приватизације и да очекује да ти предмети буду завршени до краја године.

Вељовић је на првој конференцији за новинаре након што је поново изабран на функцију директора полиције рекао да је полиција преузела обавезу испитивања тих приватизација и поручио да у том раду неће бити поштеђених ни привилегованих.

Рекао је да очекује да ће до краја године ти предмети бити завршени, не желећи да прејудицира резултате рада на њима.

Један од приоритета њега као директора полиције и Министарства унутраштњих послова јесте да одбегли нарко-бос Дарко Шарић буде приведен правди.

Вељовић је напоменуо да се за Шарићем интензивно трага и да постоје извесна сазнања и напредак, али да не жели да о том случају ништа прејудицира.

Према његовим речима, приоритет ће бити и да полиција буде што боље опремљена и обучена.

Вељовић је поручио да је његова обавеза и да ће надаље радити на деполитизацији полиције и да она буде што више одвојена од политике.

Нисам у сукобу с Дачићем

Директор полиције истакао је да са премијером Србије и министром унутрашњих послова Ивицом Дачићем никада није имао проблема.

"То што је неко ван дирекције полиције, ван Министарства унутрашних послова, а можда и у оквиру министарства и полиције, покушао да прави вештачки сукоб, то је проблем тих људи и то ће врло брзо испливати", додао је Вељовић.

Упитан о спекулацијама да је било политичким притисака у вези са избором директора полиције, Вељовић је напоменуо да на њега није вршен било какав притисак, а да он сам сигурно није покушавао да лобира у вези са било чим.

Вељовић је захвалио онима који су имали поверења у њега и у то да може да настави да обавља посао директора полиције у интересу грађана.

На питање у вези са дуготрајаним процесом избора директора, Вељовић је рекао да је то ипак место које заслужује да се "не ломи преко колена".

Вељовић је навео да је његов посао да полиција и дирекција полиције буду ти који ће допринети да Министарство унутраших полсова буде најбоље министарство и има позицију и улогу која му припада.

"Ако ја радим добро свој посао сигурно ће и министар бити добар. Ако ја и дирекција полиције не радимо добро свој посао онда смо сви у проблему, а пре свега ја", истакао је Вељовић.

Директор полиције је поручио да ће полиција радити по закону, а новинарима да ће се потрудити да сарадња буде подигнута на још виши ниво и да ће полиција увек бити отворена за јавност јер нема шта да крије.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару