Читај ми!

Подршка Британије европском путу Србије

Србија ће имати значајну подршку Велике Британије на свом европском путу, али очекује и унапређење билатералне, политичке и економске сарадње, рекао Александар Вучић после низа састанака са званичницима у Лондону. Очекујем британске инвеститоре у већем броју када се у Србији побољша пословни амбијент, навео Вучић.

Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић рекао је у Лондону да односи Србије и Велике Британије на свим нивоима иду узлазном путањом и поручио да очекује велику подршку те земље на европском путу Србије.

"Добили смо обећање да ће Велика Британија помоћи Србији на њеном европском путу", рекао је Вучић за Танјуг.

Први потпредседник Владе истакао је да очекује да британски инвеститори у већем броју дођу у Србију када се у нашој земљи побољша пословни амбијент.

Вучић је навео да је у главном граду Британије имао велики број важних састанака и истакао да његов сусрет са бристанским државним секретаром за одбрану Филипом Хамондом представља први сусрет минситара одбране двеју држава после много година.

Потпредседседник Владе разговарао је и са шефом дипломатије Вилијамом Хејгом и министром за Европу Дејвидом Лидингтоном, а имао је и разговоре са представницима обавештајних агенција, укључујући и МИ6.

Британски министар за Европу Дејвид Лидингтон оценио је разговоре са првим потпредседником српске Владе Александром Вучићем у Лондону као "детаљне и конструктивне".

"Детаљни и конструктивни разговори данас са замеником премијера Србије Вучићем", написао је Лидингтон на свом Твитер налогу.

Вучић је јуче разговарао и са члановима Комитета за ЕУ Дома лордова британског парламента.

"Разговарали смо о односу Велике Британије према Србији, европским интеграцијама, нашим економским и политичким односима, војно-војним односима и установили смо да сви наши односи иду узлазном линијом, да унапређујемо сарадњу, да све бројеве увећавамо, али да то можемо да учинимо и много брже",навео је Вучић.

Рекао је да очекује унапређење билатералне сарадње на свим нивоима, али исто тако и велику подршку Британије на европском путу Србије.

"Разговарали смо, разуме се, и о Косову и Метохији, свим горућим проблемима и темама које нису лаке за нас, али мислим да ћемо у Великој Британији имати савезника у будућности, а да ће Велика Британија имати поузданог, озбиљног и одговорног партнера у Србији", закључио је Вучић.

Како је раније саопштила Канцеларија Владе Србије за сарадњу с медијима, Вучић је, по питању сарадње у области одбране, са британским колегама разговарао и о унапређењу цивилних способности учешћа у мултинационалним операцијама на очувању мира, заједничким пројектима унапређења способности противваздушне одбране, учешћу у пројектима унапређења регионалних способности и даљем унапређењу војномедицинске сарадње.

Вучић је јуче разговарао са Хејгом о европским интеграцијама Србије, Косову и Метохији, реформи правосуђа и борби против корупције.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи