Читај ми!

Вељовић поново директор полиције

Милорад Вељовић поново је изабран за директора полиције, саопштила Влада Србије. Мандат Вељовића на челу полиције пет година.

Досадашњи директор полиције Милорад Вељовић поново изабран на ту дужност, са мандатом од пет година, потврдила Влада Србије.

Вељовић је 16. јуна 2006. постављен за првог директора Полиције Министарства унутрашњих послова Србије. Он је на тој дужности остао и после истека мандата 2011. године.

Премијер и министар унутрашњих послова Ивица Дачић рекао је да је Вељовић на функцију поново изабран на његов предлог, и то између тројице кандидата.

Дачић је новинарима у Влади Србије рекао да је тако поступио зато што му је циљ да МУП буде најбоље министарство у влади и да ради у интересу грађана.

"Циљ ми је да сходно томе, пошто је полиција најважнији део тог министарства, заједнички радимо на искорењивању организованог криминала и корупције али и обезбеђивању јавног реда и мира и безбедности грађана", навео је Дачић.

Милорад Вељовић је рођен 1958. године у месту Свиланову, у општини Нови Пазар. Завршио је Правни факултет 1983. године.

Почео је да ради 1986. у СУП-у Крагујевац на пословима сузбијања криминалитета. На место начелника Одељења за унапређење оперативног поступања и контролу законитости у раду у Управи криминалистичке полиције МУП-а Републике Србије распоређен је 2000. године.

Од средине 2003. до фебруара 2005. био је помоћник начелника, па начелник Одељења у Служби генералног инспектора Ресора јавне безбедности.

На место начелника Управе криминалистичке полиције МУП-а Србије постављен је маја 2005. године. 

У чин генерал-мајора унапређен је марта 2006. Вељовић је ожењен и има два сина.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи