Читај ми!

Посланичка питања о млеку

Посланици Скупштине Србије, на почетку Пролећног заседања, постављали питања влади. Највише питања о исправности млека.

Пролећно заседање Скупштине Србије почело је постављањем посланичких питања Влади Србије. Председник Богате Србије Захарије Трнавчевић тражио је да се сваког последњег четвртка у месецу одржава седница на којој би посланици пропититвали владу.

Посалник Либерално-демократске партије Бојан Ђурић још једном је затражио одржавање седнице на којој би се разговарало о исправности млека, с обзиром на резултате који су стигли из Холандије, а који су, нагласио је, висе него алармантни.

Он је додао да резултати анлизе узорака млека, који су синоћ стигли из лабораторије у Холандији показују колика је била политичка неодговорност и безосећајност према грађанима Србије.

На исту тему је говорио је и посланик Демократске странке Душан Милисављевић рекавши да је здравље грађана Србије угоржено, да се та тема не може лако затворити и да зато ДС тражи смену минситра пољопривреде Горана Кнежевића и осталих министара који су на седници владе гласали да се подигне доза афлатоксина на 0,5 уместо дотадашњих 0,05 микрограма по килограму.

Он је власт упитао шта ће радити са тим млеком, да ли ће га и даље држати у рафовима или ће га уништити истакавши да је од 48 узорака у 33 пронаћен виши ниво афлатоксина, а у два и преко 0,5.

Председавајућа Весна Ковач одговорила је да ће седница са том актуелном темом свакако бити заказана у кратком року.

Шеф посланичке групе ДСС-а Слободан Самарџић је питао премијера и владу да ли ће Срби на Косову бити држављани Србије или Косова, не прецизиравши када. Он је оценио да је јавност контрадикторно и конфузно информисана о преговорима у Бриселу.

Посланик НС Дубравка Филиповски питала је министра кулутре Братислава Петковића да ли ће министарство, са СПЦ и САНУ, покренути иницијативу за обележавање 900 година од рођења Сефана Немање, творца српске државе, и предложила да покровитељ манифестације буде председник Србије Томислав Николић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи