Читај ми!

Николић, Дачић и Вучић заједно у Бриселу?

Председник Томислав Николић, премијер Ивица Дачић и потпредседник Владе Александар Вучић требало би да у понедељак, 11. марта, отпутују у Брисел на састанак са званичницима ЕУ, потврдили "европски извори" за РТС. Маја Коцијанчич, портпаролка Кетрин Ештон, није могла да потврди ту информацију.

Државна делегација Србије коју чине председник Томислав Николић премијер Ивица Дачић и потпредседник Владе Александар Вучић у пондељак 11. марта требало би да се у Бриселу састану са високом представницом ЕУ Кетрин Ештон, потврдили су "европски извори" за РТС.

Извори су пренели и да је једна од раније разматраних могућности била да Кетрин Ештон путује у Београд и Приштину пре следеће рунде дијалога, али да се од тога одустало, из организационих разлога, тако да ће до састанка доћи највероватније у понедељак у Бриселу, јавља дописник РТС-а из Брисела.

Међутим, портпаролка Кетрин Ештон, Маја Коцијанчич, није могла да за РТС потврди ту информацију.

Коцијанчић је прецизирала да је Кетрин Ештон у сталном контакту са Београдом и Приштином како би помогла да две стране остваре напредак у дијалогу који води ка поправљању међусобних односа, али да у овом тренутку још увек нема потврде о одржавању састанка у понедељак.

Истовремено, други извори у Бриселу тврде да се ради на организовању тог састанка.

У понедељак се у Бриселу одржава састанак министара спољних послова ЕУ који ће водити шефица европске дипломатије Кетрин Ештон.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи