Одбор потврдио споразум са Емиратима

Споразум Србије и Уједињених Арпаских Емирата о сарадњи у области одбране прихваћен на седници Одбора за одбрану и унутрашње послове Скупштине Србије. Капитал из арапских фондова омогућиће да се покрене наша привреда, оценио председник Одбора Душан Бајатовић.

Одбор за одбрану и унутрашње послове Скупштине Србије на данашњој седници прихватио је Споразум Србије и Уједињених Арпаских Емирата (УАЕ) о сарадњи у области одбране.

Помоћник министра одбране Мирослав Јовановић објаснио је члановима Одбора да је Србија врло пажљиво договарала тај споразум и оценио да ће сигурно дати позитивне ефекте.

"Прва искуства су врло позитивна и пре свега влада један пријатељски и партнерски однос", рекао је Јовановић.

Председник Одбора Душан Бајатовић рекао је да у потпуности подржава иницијативу Владе да се окрене арапском капиталу.

"Арапски фондови који се мере милијардама евра су врло специфични, али за нас врло повољни. Њихов капитал омогућиће да се покрене наша привреда", оценио је Бајатовић.

На Одобру је објашњено да капитал долази искључиво из Фонда Абу Дабија и да је то државни фонд у коjeм нема приватних особа, пошто се поставило питање да ли је Влада Србије проверавала структуру Фонда и да ли можда у њему имају акције контроверзни људи.

На Одбору је закључено да би на следећој седници требало да се размотри рад Министарства одбране због чега је затражено присуство ресорног министра Александра Вучића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи