Читај ми!

Нова седница Скупштине у четвртак

Нова седница Скупштине Србије, на чијем дневном реду ће се наћи предлози закона о енергетској ефикасности и легализацији, почеће у четвртак 7. марта, али још није познато када ће посланици дебатовати о млеку.

Потпредседница Народне скупштине Весна Ковач сазвала је седницу парламента за четвртак, 7. март, на којој ће бити више законских предлога, међу којима су акти о енергетској ефикасности, као и потврђивању економских и других споразума с Русијом и Уједињеним Арапским Емиратима.

Посланици ће полемисати и о ратификацији споразума који су постигнути између Владе Србије и Уједињених Арапских Емирата како у области инфраструктутре тако и у области наменске индустрије.

Заменик шефа посланичке групе СНС-а Зоран Бабић рекао Танјугу је да је на данашњој седници скупштинског Колегијума договорено да нова седница парламента, која уједно означава и почетак пролећног заседања, почне 7. марта

"Ради се о законима који се тичу свих грађана Србије. То је први пакет ратификације споразума између Србије и Уједињених Арапских Емирата који ће, сигуран сам, после ратификације бити финализарани кроз велике инвестиције у Србији и отварање радних места, а тиме и бољег живота грађана", рекао је Бабић.

Говорећи о могућности да парламент дебатује и о целој ситуацији око млека, што је прошле седмице подржала и посланичка група СНС-а, Бабић је рекао да на данашњој седници Колегијума није дефинисано када ће та седница бити одржана, али да ће до ње дефинитивно доћи.

"Став СНС-а је да желимо да права истина изађе пред грађане Србије и да они који су одговорни за овакву ситуацију и одговарају, било да је реч о онима који нису добро радили свој посао или онима који су желећи да се политички промовишу узнемирили градјане Србије", истакао је Бабић.

На питање шта ће председник СНС-а и први потпредседник Владе Србије Александар Вучић данас саопштии јавности и шта очекује, Бабић је рекао да очекује пре свега континуитет политике нулте толеранције за сваког ко се огрешио о закон без обзира да ли је члан СНС-а или је члан неке друге странке.

"Они који су својим чињењем или нечињенејм допринели да се српска јавност узнемири или буде угрожена мораће да одговарају. Не бих сада нека решења прејудицирао, али то ће најбоље рећи Вучић, који у Србији после 20 година модерног парламентаризма коначно патентирао осећај и одговорности и нулте толеранције за било шта што је мимо закона", нагласио је Бабић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи