Читај ми!

Победа кандидата СНС-а и СПС-а

На допунским изборима за посланике покрајинског парламента победу у Србобрану и Зрењанину однели кандидати СНС-а, а у Апатину кандидат СПС-а. Излазност бирача била најслабија у Зрењанину. Због инцидената у Турији, двојици активиста ДС-а одређено полицијско задржавање.

22.45 - Грађани показали да желе да прате политику СНС-а, која треба да доведе до смене са власти ДС-а у покрајини, каже потпредседник СНС-а Игор Мировић.

21.49 - Кандидати Српске напредне странке победили у Зрењанину, а кандидат Социјалистичке партије Србије у Апатину.

21.24 - Како РТС незванично сазнаје, у Србобрану и Зрењанину у вођству су кандидати СНС-а.

Кандидати Српске напредне странке победили су у Србобрану и Зрењанину, а кандидат Социјалистичке партије Србије у Апатину, на допунским изборима за три посланика у Скупштини Војводине.

Уколико Покрајинска изборна комисија утврди регуларност избора, нови посланици биће Драган Растовић из Апатина, Дарко Бађок из Зрењанина и Живко Настић из Србобрана, јавља Радио-телевизија Војводине.

У Србобрану, Према подацима из изборног штаба ДС-а, кандидат СНС-а Живко Настић, освојио је 4.426 гласова, а кандидаткиња ДС-а Валерија Танасијин, освојила је 3.490 гласова.

Према подацима изборног штаба СНС-а, за њиховог кандидата у Сробрану гласало је 4.426 или 54,23 одсто, док је за кандидаткињу ДС-а гласало 3.486 или 42,71 одсто.

У Зрењанину, према изворима из ДС-а, за кандидата СНС-а Дарка Бађока гласало је 5.827 бирача, док је за кандидата ДС-а Миодрага Дамјанова гласало 3.865 бирача.

У другом кругу избора у Апатину нашли су се кандидати СПС-а Драган Растовић и кандидат ДС-а Бруно Урбановски.

Према подацима из изборног штаба ДС-а, за кандидата СПС-а у Апатину гласало је 6.569 гласача, а за кандидата ДС-а 4.441 бирача.

Подаци из изборног штаба СПС-а, када је реч о њиховом кандидату су исти (6.569 гласова), док се подаци о кандидату ДС-а разликују за три гласа.

Мировић: Знак ДС-у да распише покрајинске изборе 

Потпредседник СНС-а Игор Мировић каже да је данашњи дан веома важан за грађане Војводине.

"У три велика града у различитим крајевима Војводине, грађани су својим гласовима, показали да желе да прате политику СНС-а, која предводи опозицију у скупштини Војводине и која треба да доведе до смене са власти ДС-а у Војводини", рекао је Мировић агенцији Танјуг.

Уверен је да би грађани и у мају 2012. гласали за смену ДС-а са власти у Војводини да су, како је рекао, знали истину о Развојној банци Војводине, о Фонду за капитална улагања и о томе да је Закон о надлежностима АП Војводине у супротности са уставом.

"Воља грађана Војводине исказана на данашњим изборима требало би да буде довољан знак ДС-у да распише нове покрајинске изборе, јер власт без легитимитета има недемократске принципе", каже Мировић и истиче да је расписивање нових покрајинских избора захтев који упућује СНС.

Градоначелник Апатина, члан главног одбора СПС-а Живорад Смиљанић, рекао је Танјугу да је СПС у Апатину од 29 изборних јединица, убедљиво победио у 27.

"Разлика од 2.100 гласова, најречитије показује да Апатинци верују СПС-у и да ће социјалисти још дуго владати у Апатину", рекао је Смиљанић.

Портпарол ДС-а Александра Јерков, изјавила је Танјугу да су у ДС-у задовољни оствареним изборним резултатом, иако демократе нису освојиле нове посланике.

"Задовољни смо, јер је странка потврдила своју позицију и подршку коју има међу грађанима Војводине, јер је у све три изборне јединице освојила знатно више гласова него у првом кругу и на прошлогодишњим мајским изборима", рекла је Јерков.

Истакла је да све три изборне јединице у којима су одржани избори традиционално нису наклоњене кандидатима које предлаже демократска странка.

Најслабија излазност у Зрењанину

Излазност бирача у другом кругу допунских избора за три посланика у Скупштине Војводине, до 19 сати најслабија је била у Зрењанину, где је на биралишта изашло близу осам посто мање гласача него у првом кругу избора пре 15 дана.

Према подацима из Изборног штаба СНС-а, у највећем граду Баната до 19 сати је изашло 24,5 одсто бирача, док је према подацима Изборног штаба ДС-а на биралишта у Зрењанину изашло 24,6 одсто од укупног броја гласача.

У Апатину је излазност 40 одсто према подацима из Изборног штаба СПС-а, а тај податак потврђују и подаци добијени у Изборном штабу ДС-а.

Највећа излазност је у Србобрану, где је до 19 сати према подацима Изборног штаба СНС на биралишта изашло 55,55 одсто гласача.

О великој излазности у Србобрану сведоче и подаци из Изборног штаба ДС, према којима је сат времена пре затварања биралишта изашло 55,74 одсто гласача.

У Зрењанину и Србобрану у другом кругу су кандидати СНС-а и ДС-а, а у Апатину гласачи су бирали између кандидата СПС-а и ДС-а.

Током допунских избора догодио се нови инцидент - саопштавају СНС и ДС, а потврђује полиција.

Прво су напредњаци саопштили да су њиховог члана испред бирачког места у Турији претукла шесторица људи, који су изашли из аутомобила регистарских ознака покрајинске Владе.

Демократе тврде да се код тог бирачког места окупило преко 50 младића, обучених у црно и да су неки од њих насрнули на активисте ДС-а и да је дошло до физичког обрачуна.

Новосадска полиција саопштила је да су двојица активиста из ДС-а ушла у расправу са активистима СНС-а, а потом их и физички напала.

Полиција саопштава да је ДС-овим активистима Д.Б. (49) и М.Б. (29) одређено полицијско задржавање до 24 сата због основане сумње да су кршили јавни ред и мир тако што су физички напали активисте СНС-а.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи