Читај ми!

ДС: Напредњаци организовали "батинаше"

Српска напредна странка организовала је "батинаше" да застрашују грађане у Србобрану, саопштио је Покрајински одбор Демократске странке. У свим насељима је огромна тензија и грађани се плаше да изађу на биралишта, кажу из ДС-а.

Покрајински одбор Демократске странке (ДС) оптужио је вечерас Српску напредну странку (СНС) да је организовала "батинаше" који се окупљају испред бирачких места у Србобрану и застрашују грађане.

"Батинаши СНС-а се масовно окупљају испред бирачких места у Србобрану. У свим насељима је огромна тензија и грађани се плаше да изађу на биралишта. На бирачком месту 22, у Турији, окупило се преко 50 младића, обучених у црно, застрашујућег изгледа", наводи се у саопштењу ДС-а.

Додаје се да су ти младићи испред једног биралишта вратили два грађанина, након чега су активисти ДС позвали полицију, а непознате особе су насрнуле на њих и дошло је до туче.

"Полиција је са закашњењем реаговала, а на молбу шефова изборних штабова, да омогуће нормалан улазак на бирачка места, објаснили су да то не могу да ураде. Нажалост, активисти ДС-а су задржани у притвору, а активисти СНС пуштени", пише у саопштењу.

Наводи се да Србобраном "круже аутомобили београдских регистрација, који су у току јучерашњег дана учествовали у тучама, што је пријављено полицији".

ДС је апеловао на полицију да спречи ово "невиђено насиље и тортуру" и обезбеди безбедан излазак на бирачка места.

СНС је вечерас саопштио да су данас једног њеног члана у општини Србобран, у којој се одржавају допунски покрајински избори, претукли људи из ДС.

"СНС је ужаснута најновијим батинашким деловањем ДС у општини Србобран. Наиме, данас око 17 часова, испред бирачког места број 22, у насељу Турија, члан бирачког одбора из редова СНС Мирко Славуљ брутално је претучен од шест људи, који су изашли из аутомобила регистарских ознака покрајинске владе", тврди се у саопштењу СНС-а.

Додаје се да су њеном члану, који је у бирачком одбору, избијени зуби и нанете тешке телесне повреде и наводи да нападачи нису приведени.

Српска напредна странка и Демократска странка су се и током јучерашњег дана међусобно оптуживале за пребијање људи у Србобрану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи