Читај ми!

Пајтић: Штетна одлука републичке Владе

Бојан Пајтић критиковао одлуку републичке Владе о нивоу афлатоксина у млеку. Противно свим европским принципима да се мења неки стандард ако још није ни достигнут, поготово у области здравства, истиче Пајтић.

Председник покрајинске владе Бојан Пајтић критиковао је одлуку републичке Владе о промени Правилника о дозвољеној количини афлатоксина у млеку од 0,5 микрограма по килограму.

Пајтић је истакао да је противно свим европским принципима да се мења неки стандард ако још није ни достигнут, поготово у области здравства, као што је то учинила републичка влада са афлатоксином у млеку.

Пајтић је новинарима у зрењанинском селу Меленци, где је присуствовао проширеној седници Окружног одбора ДС за Средње-банатски округ, рекао да уз то "остаје и горак и опор укус у устима када суседна земља Бугарска демантује званичнике Владе Србије о томе да су изрекли неистину да не примењује европске стандарде о граници афлатоскина".

Председник покрајинске владе, који је и заменик председника демократа, навео је да се млеко са горњом границом афлатоксина од 0,5 микрограма по килограму неће моћи извозити, а изразио је бојазан да ће трговци из околних земаља млеко осудјено на бацање продавати у Србију.

Влада Србије је јуче одлучила да промени Правилник о дозвољеној количини афлатоксина у млеку са садашњих 0,05 микрограма по килограму на 0,5, као што је било до пре две године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи