Читај ми!

Нова експлозија у Косовској Митровици

Нико није повређен када су непознате особе активирале експлозивну направу на кући Тахира Мемовића у северном делу Косовске Митровице. Канцеларија за Космет најоштрије осуђује бомабашки напад.

На кућу Тахира Мемовића у северном делу Косовске Митровице бачена је експлозивна направа. Повређених није било, а направа је била постављена највероватније на прозору куће, где се могу видети највећа оштећења.

У тренутку експлозије у кући се налазило седам особа. Мемовић је рекао да није у сукобу ни са ким и да не зна узрок напада.

На увиђај су изашли припадници Косовске полиције, а присутни су и полицајци Еулекса и војници Кфора.

Експлозија се догодила у улици Анке Спајић, недалеко од Градске болнице.

Координаторка за послове Канцеларије за Космет Злата Радовановић осудила је тај бомбашки напад и позвала међународну заједницу и Владу Србије да реагују како би се зауставили напади који се у том граду догађају из ноћи у ноћ.

"Позивамо све припаднике међународне заједнице, Кфор и Еулекс да овога пута одмах и неизоставо пронађу починиоце и казне их у складу са својим мисијама", изјавила је Радовановићева.

Позвала је Владу Србије да дипломатским средствима покуша да реши проблем учесталих инцидената у Косовској Митровици, а српско становништво да остане мирно и прибрано, али "да буде спремно да реагује у свакој даљој ситуацији".

Начелник косовско митровичког Округа Раденко Недељковић тражи од безбедносних структура на Космету да предузму превентивне мере и заштите све грађане без обзира на верску и националну припадност као и да се извршиоци ових кривичних дела што пре пронађу и изведу пред лице правде.

Недељковић у саопштењу наводи да су последњи инциденти претња да се дестабилизује север Косова и Метохије, поделе и посвађају грађани и унесе паника и страх међу њима.

У Косовској Митровици у протекла два месеца се догодило око двадесет сличних инцидената, а починиоци још нису пронађени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи