Миловић о заједници српских општина

Срби са севера Косова нису упознати са тим како би изгледала заједница српских општина, чије формирање Београд тражи у преговорима са Приштином, изјавио председник општине Звечан Драгиша Миловић. Представници Србије неприпремљено иду у Брисел, оценио Миловић.

Председник општине Звечан Драгиша Миловић изјавио је да Срби са севера Косова нису упознати са тим како би изгледала заједница српских општина, чије формирање Београд тражи у преговорима са Приштином.

"Преговори су толико одмакли, још немамо свог представника у дијалогу у Бриселу, чак ни данас не знамо како изгледа заједница", рекао је агенцији Бета Миловић који је са делегацијом Срба дошао у Београд тражећи од Уставног суда да се изјасни о захтеву за утврђивање уставности одлука владе донетих на основу споразума Београда и Приштине.

Према његовим речима, очигледно је да представници Србије неприпремљено иду у Брисел.

Упитан да ли ће Срби са Косова који учествују у дијалогу који је данас почео у Бриселу адекватно братнити интересе косовских Срба, Миловић је рекао да не жели да сумња ни у кога, али да је договор био да представници четири општине дају свог представника.

Миловић је додао да није упућен ни ко од косовских Срба у име Владе учествује у техничком дијалогу у Бриселу.

У делегацији Београда су и председник Општине Косовска Митровица Крстимир Пантић, који је и заменик владине Канцеларије за Косово и Метохију, и начелник Косовског округа Владета Костић из Грачанице.

"Пантић у Брисел иде као заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију, као владин службеник, а не као председник општине Косовска Митровица, он не представља наше грађане, јер они нису делегирали свог представника", рекао је Миловић.

Према његовим речима, "у мраку и тишини" представници владе сваким споразумом ударају по један камен у темеље независности Косова.

"Остаје нам нада и верујем да ћемо заједно доћи до решења задовољавајућег и за нас који живмо на Косову и за државу, иначе овако како се ради није добро и нећемо сачувати Косово у саставу Србије", навео је председник општине Звечан.

Коментаришући изјаву премијера Србије Ивице Дачића о томе да су Срби сами документовали да на северу постоје српске безбедносне снаге, Миловић је рекао да међународна заједница зна да то није тачно.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи