Читај ми!

Ружић: Непотребан протест Срба

Нема потребе да Срби са Косова протестују, јер се ставови српског државног врха о косовском питању заснивају на високом степену аутономности, рекао шеф посланичке партије СПС-а Бранко Ружић. Свака нова рунда преговора корак ка одрживом решењу, иситиче Ружић.

Шеф посланичке групе Социјалистичке партије Србије Бранко Ружић изјавио је да нема потребе да представници Срба са Косова протестују, јер се ставови српског државног врха о косовском питању базирају на високом степену аутономности Срба на Косову.

"Нема разлога за протест. Председник владе и председник Србије, базирајући став на платформи и резолуцији, кажу да ће Срби имати висок степен аутономности и одлучивања у решавању животних питања која се тичу наших сународника на северу Косова", рекао је Ружић новинарима у Скупштини Србије.

Ружић је навео да грађани морају да схвате да је дијалог у интересу Србије и да ће решење бити у интересу грађана.

"Сваки нови корак је искорак ка одрживом и свеобухватном решењу. Свака нова рунда преговора нас води ка одрживом решењу", истакао је Ружић.

Шеф посланика СПС-а је истакао да нема информацију да ли одборници социјалиста учествују у протесту Срба са Косова и оценио да је то периферно питање.

"Држава ради у интересу и оних који протестују и оних који су се определили да не протестују", објаснио је Ружић.

Представници Срба са севера Косова су у Београду у Уставном суду Србије и Министарству правде проверавали докле се стигло у оцени уставности споразума Београда и Приштине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи