ДС: Прича о Јеремићу завршена

Јеремића није искључио председник Демократске странке, већ Извршни одбор странке који представља све чланове, наводи ДС, указујући да Јеремић одлучио да води своју политику, како је често радио и претходних година.

Демократска странка саопштила је да је за ту партију "прича о Вуку Јеремићу завршена", јер се, како се наводи, Јеремић придружио онима којима не одговара опоравак ДС-а.

Реагујући на интервју председавајућег Генералне скупштине УН, који је избачен из редова демократа, ДС је констатовао да "увреде које је синоћ Вук Јеремић изрекао на рачун људи са којима је до јуче седео у Главном одбору ДС-а и другим страначким органима иду њему на част".

"Јеремић је очигледно одлучио да води своју политику, како је то често радио и претходних година, мимо одлука страначких органа, а то и јесте разлог због којег је искључен из странке. Јасно је да се придружио онима којима не одговара опоравак ДС-а", саопштио је ДС.

У саопштењу се указује да је свима јасно да ДС није странка у којој влада једноумље и често се из ње могу чути и неки дисонантни тонови.

"То је нешто чиме се ДС поноси. На свим страначким органима свака дебата, критика, расправа и размена мишљења је добродошла. Нико, међутим, не може да крши одлуке Главног одбора и да буде изнад њих, јер то је орган који представља све чланове странке", каже се у саопштењу.

Подсећа се да је одлука Главног одбора ДС-а да странку у парламенту не могу представљати бивши министри донета са 250 гласова за и 21 гласом оних који су били против или уздржани.

"Вука Јеремића из странке није искључио председник странке, него Извршни одбор, са 43 гласа за и једним гласом против", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се наглашава да је овим саопштењем прича о Јеремићу за ДС завршена, јер су најважније теме за ДС програм економског опоравка земље на коме се ради и "борба против диктатуре у коју ова земља клизи најважније теме".

"Сигурни смо да грађане много више интересује какву ће плату имати и да ли ће својој деци моћи да обезбеде све што им је потребно, а не на који начин ће Јеремић, или неко други, вређати своје дојучерашње страначке колеге", закључује се у саопштењу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи