Читај ми!

Љајић: Већа помоћ за хашке оптуженике

Новчана помоћ држављанима Србије који су процесуирани пред Хашким трибуналом биће повећана од марта, изјавио председник Националног савета за сарадњу са Трибуналом Расим Љајић. Помоћ коју су добијали само оптуженици који су се добровољно предали, добијаће и остали, каже Љајић.

Председник Националног савета за сарадњу са Хашким трибуналом Расим Љајић најавио је повећање новчане помоћи држављанима Србије који су процесуирани пред Хашким трибуналом и проширење помоћи на већи број људи.

"Савет је донео одлуку која би до марта требало да ступи на снагу, и по којој ће убудуће породице не само оптуженика, већ и хашких осуђеника, имати право на четири авионске карте годишње за посете својим најближима", рекао је Љајић за Вечерње новости.

Према његовим речима, осим тога, материјалну помоћ коју су до сада добијали само они оптуженици који су се добровољно предали, убудуће ће добијати и остали.

"И до сада смо пружали лекарску помоћ одавде свим притвореницима који су то затражили, и то ће се сигурно, уз одобрење Секретаријата, наставити и убудуће", рекао је Љајић, истичући да ће се наставити и са стављањем документације одбрани на располагање.

На основу Одлуке из јуна 2003. године, предвиђено је да оптужени и чланови њихове уже породице имају право на накнаду ако су држављани Србије или овде имају боравиште, уколико су се добровољно предали и ако нису правоснажно осуђени.

"Тренутно материјалну помоћ добија 16 оптужених држављана Србије и чланова њихових породица. Током 2012. године Србија је оптуженима и члановима њихових породица исплатила укупно 16.005.000 динара", рекао је Јован Ницић, шеф Канцеларије за сарадњу с Хагом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи