Читај ми!

Претучен дечак у Штрпцу

На територији општине Штрпце, на путу од куће до школе претучен је Петар Ивановић, стар девет година, ученик трећег разреда из села Доња Битиња, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да је на територији општине Штрпце, данас око 12 часова, на путу од куће до школе претучен Петар Ивановић, стар девет година, ученик трећег разреда из села Доња Битиња.

У саопштењу се наводи да је дечака претукла група Албанаца и да га је косовска полицијска служба, са повредама главе, пребацила у болницу у Штрпцу.

"Канцеларија за Косово и Метохију тражи од међунардне заједнице да пронађе и казни починиоце. Подсећамо да је у последњих неколико дана било више бомбашких напада на српску децу и да починиоци тих злочина још нису идентификовани и кажњени", наводи се у саопштењу.

Председник српске општине Штрпце Звонко Михајловић је изјавио да се инцидент догодио око 13 сати на путу између села Доња Битиња и Поповце, када су дечака зауставила тројица албанских дечака, узраста измедју 12 и 14 година, и претукли га.

Михајловић је рекао да је случај пријављен косовској полицији, а да је вечерас посетио родитеље повређеног дечака, ученика трећег разреда основне школе "Стаја Марковић", истуреног одељења у Поповцу.

Инцидент је, према речима председника општине Штрпце, узнемирио Србе у Сиринићкој Жупи, због чега ће родитељи сутра довести децу у школу и након завршетка часова вратити се са њима кући.

Михајловић је подсетио да је раније било сличних инцидената који су се обично били вербални али да је данашњи физички напад на деветогодишњака изузетно озбиљан.

Због тога је Михајловић позвао представнике међународне заједнице и Владе Србије да решавају овакве ситуације како не би дошло до ширих међуетничких сукоба између Срба и Албанаца.

Села Доња Битиња и Поповце су суседна мултиетничка села са већинским српским становништвом у општини Штрпце.

 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи