Коштуница: Срамно насиље Запада

Србија ни по коју цену, а најмање због фантомског датума за почетак преговора са ЕУ, не сме да буде саучесник у срамном насиљу које Запад спроводи над Србијом покушавајући да нам отме Косово, рекао лидер ДСС-а Војислав Коштуница.

Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница изјавио је да Србија ни по коју цену не сме да буде саучесник Запада у отимању Косова нити да безглаво јури у Европску унију.

"Србија ни по коју цену, а најмање због фантомског датума за почетак pреговора са ЕУ, не сме да буде саучесник у срамном насиљу које Запад спроводи над Србијом покушавајући да нам отме Косово", нагласио је Коштуница.

"Пре пет година албански сепаратисти су под непосредним руководством западних сила, и уз војно присуство НАТО пакта, против правно прекршили Повељу УН и Резолуцију 1244 једнострано проглашавајући независност. И после пет година свима је јасно да ова лажна држава нема никакав легитимитет и да је направљена и да се одржава голом силом и најгором неправдом, рекао је Коштуница.

Председник ДСС је додао да не вреди голо насиље, док год се Србија придржава међународног права и свог Устава. Уместо што Србија безглаво хрли у ЕУ, одрићући се свега што истински вреди, последњи је тренутак да се власт тргне и најодлучније брани наше неотуђиво право да Косово припада Србији.

Биће велика и незабележена срамота ако Србија постане саучесник и придружи се отимачима наше територије, навооди се у писаној изјави Војислава Коштунице.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи