Читај ми!

Египат (ни)је признао Косовo

Египат још није признао Косово, али је на путу да га призна, рекла је посебна изасланица египатског председника Пакинам Хасан Халил Ел Шаркави на конференцији за новинаре после сусрета с Хашимом Тачијем, саопштено је из кабинета косовског премијера.

Посебна изасланица египатског председника Пакинам Хасан Халил Ел Шаркави, која се састала са косовским премијером Хашимом Тачијем, рекла је да је Египат на путу да призна Косово, али да то још није учињено, саопштено је из Тачијевог кабинета, преноси Танјуг.

У саопштењу из кабинета косовског премијера дати су интегрални делови излагања Тачија и Ел Шаркави из којих произилази да Египат још није признао Косово, али је на путу да то учини.

Раније данас агенције су објавиле да је Египат признао Косово.

"Посебни изасланик председника (Мухамеда) Мурсија, заменица председника Ел Шаркави је донела поруку за институције и народ Косова да је признање од Египта у току", рекао је Тачи.

Косовски премијер је додао да се од данас отвара ново поглавље у односима између Косова и Египта.

Ел Шаркави је рекла да је посета Тачија изузетан корак у будућности односа Египта и Косова и да је Египат на путу признања Косова, наведено је у саопштењу.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи