Читај ми!

Ракете из Србије за Емирате

Србија ће да производи високо софистициране ракете за Уједињене Арапске Емирате, рекао за РТС потпредседник Владе Александар Вучић после састанка у Абу Дабију са престолонаследником и шефом државе шеиком Мухамедом.

Потпредседник Владе Александар Вучић рекао је у интервјуу за РТС, после састанка у Абу Дабију са престолонаследником и шефом државе шеиком Мухамедом, да ће Србија да производи високо софистициране ракете за Уједињене Арапске Емирате.

Вучић је рекао да је са шеиком постигнута сагласност о свим споразумима две земље, а посебно у вези са улагањем у наменску индустрију.

Договорено је да сутра на сајму наоружања емиратска државна компанија "Earth" и српски "Југоимпорт" СДПР потпишу уговор о заједичком развоју  ракетног система АЛАС.

"Оно што је најважније биће потписан велики уговор. То ће бити најсофистицираније и најмодерније оружје које смо икада направили, а истовремено, кроз велика и заједничка улагања и инвестицију. Значајно више новца дају Емирати него ми", указао је Вучић.

"То ће значити и велики бољитак за три града, не само за три фабрике, 'Крушик', 'Утву' и 'Телеоптик'", рекао је Вучић.

Вицепремијер каже да је реч о уговору од преко 200 милиона евра, а да у првој фази у кратком року очекује улагања од око 24 милиона евра.

Прве инвестиције у производњу високософистицираних ракета очекују се за неколико недеља. 

"Имаћемо ми још пуно посла. Веома сам задовољан што се такав посао потписује", рекао је Вучић.

Први потпредседник Владе је истакао да је убеђен да ће до реализације инвестиција доћи, првенствено због уговора који ће бити потписан, али и што, како је рекао, су то људи који држе до своје речи и испуњавају своје обећања.

Предвиђено је и да се потпише уговор о узајамној заштити инвестиција, а основа за све уговоре биће споразум о међудржавној сарадњи који ће такође бити потписан у недељу у Абу Дабију.

Први потпредседник Владе борави у дводневној посети Уједињеним Арапским Емиратима.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи