Читај ми!

Палма очекује позитиван исход дијалога

О Косову постигнут тежак договор на нивоу државе, каже председник ЈС Драган Марковић Палма, напомињући да ће дијалог Београда и Приштине окончати проблем јужне српске покрајине.

Председник Јадинствене Србије Драган Марковић Палма рекао је да је на нивоу државе постигнут врло тежак договор, питање и да ће диајлог у Бриселу окончати проблем Косова.

"Уверен сам да ће дијалог у Бриселу између Хашима Тачија и Ивице Дачића, а предвиђено је да буду још три сусрета, окончати проблем Косова и Метохије, без штете по Србију. Дијалог ће допринети да Срби са Косова буду задовољни и да Србија добије датум за преговоре о уласку у Европску унију, поручио је Марковић, на свечаности поводом Сретења, славе и девет година од оснивања странке.

"Када будемо добили датум за преговоре, до пријема у чланство ЕУ биће нам потребно најмање шест година, али ћемо датумом добити много више инвеститора из Европе и света", оценио је Марковић.

Марковић је подсетио да је ЈС, у прошлом мандату имала три, а сада седам посланика у државном парлеманту и истакао да је то показатељ да су "грађани Србије видели шта је то ЈС урадила и када су у питању нова радна места и борба против беле куге али и друго што се тиче грађана".

"ЈС, у колаицији са СПС, ПУПС је у прошлом мандату имао 20, а сада 44 посланика, то је признање од народа Србије", рекао је Марковић и подсетио да је лидер коалиције и СПС-а Ивица Дачић у прошлом мандату оцењен као најбољи министар, а сада је и министар унутрашњих послова и председник Владе.

"Ми смо увек били за јединство међу институцијама државе, државног врха, председника Србије и председника Владе 'и то сада имамо", оценио је Марковић.

Марковић је позвао политичаре и "све релевантне факторе" да се ове године такмиче ко ће највише инвеститора довести у Србију и запослити радника, "а не да се такмичимо у веома прљавим и лошим играма".

"Где је ЈС на власти и где има одборнике нема политичких свађа, постоји јединство у одлучивању о свему ономе што је интерес грађана", истакао је Марковић и додао да седнице Скупштине града у Јагодини трају 15 до 20 минута "најкраће у свету".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи