Читај ми!

ДСС: Све мања подршка за улазак у ЕУ

Улазак Србије у ЕУ има све мању подршку међу грађанима Србије, поручиле присталице ДСС-а на скупу који је та странка организовала у Београду. То је зато што ЕУ није компатибилна са елементарним интересима Србије, зато што од Србије тражи да призна отцепљење своје јужне покрајине, истакао је потпредседник ДСС-а Милош Алигрудић.

Присталице Демократске странке Србије одржале су у центру Београда акцију "Стоп ЕУ" на којој је поручено да улазак Србије у Европску унију има све мању подршку међу грађанима Србије, као и да је политика ЕУ супротна и штетна државним интересима.

Потпредседник ДСС-а Милош Алигрудић рекао је да је на основу истраживања јавног мнења подршка уласку Србије у ЕУ пала на 41 одсто и додао да она вероватно још падати.

"То је из разлога што ЕУ није компатибилна са елементарним интересима Србије, зато што од Србије тражи дефакто, а касније ће бити врло формално, да призна отцепљење своје јужне покрајине, исто тако као што су нам одређени званичници ЕУ крајње неформално и врло јасно ставили до знања, почевши од немачке канцеларке Ангеле Меркел, преко председника Европског парламента (Мартина Шулца), до амбасадора Немачке у Србији Хајнца Вилхема", рекао је Алигрудић новинарима у центру Београда.

Према његовим речима "Стоп ЕУ" не значи да Србија треба да буде против Европе чије је вредности баштинила последњих 40 година, већ да није прихватљив пристанак на уцене којима се отима Косово и Метохија.

"Оно што ЕУ натура Србији и модел који натури другим државама, а нама поготову, уцењујући нас за део територије, је нешто што не да није прихватљиво из политичких разлога, него је и погубно из економских разлога", нагласио је Алигрудић.

Потпредседник ДСС-а оценио је да је једини моменат када Србија може да просперира у односу са европским земљама јесте ако се узда у своје ресурсе и са свима у свету, укључујући и чланице ЕУ, сарађује по билатералном основу с којима се та сарадња исплати.

Алигрудић је додао и да Европска унија тренутно нема лек за сопствени опоравак, нити систем за прогресивно инвестирање у будућим земљама чланицама или, како каже, било какакв реалан програм за економски опоравак оних који су кандидати за учлањење у ЕУ.

Према његовој оцени, Србија се налази "у лимбу", односно у празном простору у економском и државном смислу, из којег, уколико настави овим путем, не може да изађе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи