Читај ми!

Не коментаришем писма лица са потернице

Нисам рекао ни да премијер Ивица Дачић није крив нити да јесте, већ сам рекао да верујем да није починио кривично дело, каже први потпредседник Владе Александар Вучић, додајући да ће се о свему изјаснити надлежни државни органи. Вучић истакао да није добио писмо Родољуба Радуловића и не жели да то даље коментарише.

Први потпредседник Владе Александар Вучић рекао је да својом изјавом да верује да Дачић није починио кривично дело није прејудицирао исход истраге надлежних органа, те да том изјавом није рекао ни да Дачић није крив, нити да јесте.

"Рекао сам да верујем да Дачић није починио кривично дело, а то у шта ја верујем не значи ништа и о свему ће се изјаснити надлежни државни органи", рекао је Вучић.

Одговарајући на питање новинара да ли том својом изјавом прејудицира исход истраге, Вучић је рекао да то ниједног тренутка и ни на који начин није учинио.

"Ни случајно, ниједног тренутка и ни на који начин. Чуо сам да сам тиме, у ствари, рекао да је неко крив. Ни једно, ни друго", прецизирао је Вучић и поновио да ће то произаћи искључиво из истраге надлежних.

На питање да ли је добио писмо од Родољуба Радуловића о којем се писало у медијима, Вучић је рекао да писмо није добио.

"Мислим да би Србија била ужаснута кад бих ја коментарисао тако нешто. То је лице за којим је расписана потерница која важи до 2016. и тачка", рекао је Вучић новинарима.

Вечерње новости пренеле су да је Радуловић, који је у бекству пошто је оптужен за шверц кокаина, спремио писмо за највише државне функционере у којем негира да је одговоран за трговину дрогом.

Први потпредседник Владе Александар Вучић рекао је да ће поступак против власника "Делта холдинга" Мирослава Мишковића почети када буду саслушани сви сведоци и напоменуо да су неки од њих на Кипру.

Вучић је, на питање новинара у вези са написима да је експертски тим отишао на Кипар како би испитивао доказе о "случају Мишковић", рекао да има одређене информације кад је реч о поступању тужилаштва и да ће поступак почети када буду саслушани сви сведоци.

"Неки од тих сведока се налазе и на Кипру", рекао је Вучић.

Према његовим речима, уз међународну правну помоћ то се сада и завршава.

Вучић је истакао да још увек нема никаквих догађања у вези са избором директора полиције.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи