Читај ми!

Циљ Владе брже ка Европској унији

Србија нема право да застане у спровођењу реформи, рекао премијер Ивица Дачић и додао да је циљ владе "корак брже" ка Европској унији, јер је то средство да народ и држава живе боље. Криминалистичко-полицијска академија обележила свој дан.

Премијер Ивица Дачић изјавио је да Србија нема право да застане у спровођењу реформи и да је циљ владе "корак брже" ка Европској унији.

"Циљ владе је корак брже ка ЕУ јер је то средство да народ и држава живе боље. Ако наставимо овим путем, да Србија буде фактор мира и стабилности, увек ћемо моћи да је одбранимо", рекао је Дачић на свечаности у Коларчевој задужбини поводом Дана Криминалистичко-полицијске академије.

Дачић је навео да је због тога садашња политика коју спроводи влада "одбране Србије мирним путем".

"Време је да Србија и у миру победи", рекао је Дачић и додао да ће се влада трудити да "постоји правда у држави и да се заштите најсиромашнији грађани од тешких последица економске кризе".

"Србија нема право да застане и реформе треба да буду сагласност свих политичких странака, јер партија је много, а Србија је само једна", додао је српски премијер.

Премијер је рекао да је политика изолације допринела да Србија изгуби одређене елементе националних и државних интереса и додао да је владин циљ да се проблем Косова реши искључиво мирним путем, односно дијалогом, уз заштиту националних и државних интереса.

Дачић је додао да данас постоји више разумевања за интересе Србије и оценио да једино интеграција у светске токове може одбранити Србију.

Полицијска академија обележила свој дан

Дан Криминалистичко-полицијске академије обележен је доделом плакета и признања дипломцима те академије.

На свечаности у Задужбини Илије Коларца у Београду плакета "Арчибалд Рајс" уручена је премијеру Србије Ивици Дачићу.

Декан Криминалистичко-полицијске академије Горан Милошевић рекао је да је 8. фебруар установљен као дан те академије у знак сећања на 1921. годину када је започела са радом прва државна полицијска школа којом је руководио криминолог Арчибалд Рајс.

"Академија је данас једина високошколска образовна институција која школује кадрове полиције у Србији", рекао је Милошевић и истакао да Академија настоји да буде важан чинилац у друштву.

Премијер Србије Ивица Дачић рекао је на свечаности да та образовна институција има суштински значај за развој друштва и да је потврдила свој значај пратећи европске и светске стандарде.

"Динамична садашњост тражи да унапредјујете образовање, као и да стварате и живите у бољој будућности", казао је Дачић.

Он је затражио од студената да изршавају своје обавезе и допринесу да Србија постане фактор мира и стабилности, јака и поштована.  Данас је промовисано више од 70 дипломираних студената Криминалистичко-полицијске академије, а најбољима су уручена признања и медаље.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи