Посланичка питања

Посланици ДСС-а траже да Влада обелодани садржај 130 дискова о састанцима нарко групе Дарка Шарића са највишим функционерима Србије. ДС и УРС забринути су због инцидента на кошаркашкој утакмици Црвена Звезда - Партизан у Крагујевцу.

У делу седнице Скупштине Србије у коме посланици сваког уторка од представника власти траже одређене информације,  Демократска странка Србије затражила је од Владе Србије и премијера Ивице Дачића да у најкраћем року обелодане садржај 130 дискова о састанцима нарко групе Дарка Шарића са највишим функционерима Србије.

Постављамо питање влади да ли ће да обелоданити садржај 130 дискова о састанцима Шарићеве нарко групе са највишим функционерима Србије. Ми захтеваммо од владе и Дачића да у најкраћем року, од седам до десет дана, спроведу истрагу и обелодане садржај свих тих дискова, рекао је посланик и портпарол ДСС-а Петар Петковић.

Он је додао да ће ако се Дачић оглуши о овај захтев и уколико под изговором да је реч о државној тајни јавност остане без тих одговора то бити круцијални доказ да је и сам Дачић сарађивао са Шарићевом нарко групом.

Он је поновио да је та странка јуче упутила захтев Тужилаштву да саслуша шефа посланичке групе СПС-а Бранка Ружића, јер је, како тврди, најгрубље слагао јавност рекавши да Шарићева група финансира ДСС у износу од 220.000 евра месечно.

Уз напомену да Тужилаштво мора да утврди истину, Петковић је подсетио да је ДСС тражила оставку Дачића због договора у дијалогу са Приштином, али и онда када је признао да је имао контакте са Шарићевом групом и да зато забрињава чињеница због чега је Ружић отпужио ДСС да је од Шарићеве групе добијала 220.000 евра месечно.

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић позвао је Петковића да не износи тврдње које могу бити увредљиве и да води рачуна да "балансира излагање", а Петковић му је одговорио да је питање које поставља ДС С потпуно легитимно и да очекује одговор.

О инциденту у Крагујевцу

Демократска странка и УРС забринути су због инцидента на кошаркашкој утакмици Црвена Звезда - Партизан у Крагујевцу. 

Посланик Уједињених региона Србије Саша Миленић питао је шта ће извршна власт учинити поводом "хулиганског понашања" на спортским утакмицама и апеловао да се вандализам мора зауставити.

"Није задовољавајуће ни реално очекивати да ће спортска друштва и клубови сами решити овај проблем, нити да је спорт друштвена делатност која је способна да овај проблем самостално превазиђе", оценио је Миленић.  Он је апеловао на Владу да "са пуним ауторитетом Републике" обрати пажњу на тај проблем.

Посланик Демократске странке (ДС) Душан Обрадовић оценио је да спортска дешавања осликавају стање у држави и друштву и да је држава немоћна пред хулиганима.

Обрадовић, који је шеф крагујевачког одбора ДС-а, навео је да Министарство унутрашњих послова није "прстом мрднуло" на пољу борбе против хулигана.

"Да ли је заседао Национални савет за насиље у спорту овим поводом? Желимо да он преузме одговорност и предложи конкретне мере", казао је Обрадовић и позвао власт да се изјасни да ли је потребно усвојити нови закон или строже казне како се овакве ситуације не би
понављале.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи