Читај ми!

Николић са патријархом

Међународне организације на Косову и Метохији дужне да штите права и безбедност грађана и верске објекте у Покрајини, сложили се председник Томислав Николић и патријарх Иринеј.

Председник Србије Томислав Николић и патријарх српски Иринеј сложили су се да међународне организације присутне на Косову и Метохији обавезује мандат да штите права и безбедност грађана и верске објекте на Косову и Метохији.

Николић и патријарх Иринеј, који су разговарали у оквиру редовних контаката, изразили су забринутост у вези са безбедношћу грађана и српске цркве на Косову и Метохији, поготово након недавних догађаја везаних за манастир Високи Дечани.

Председник Србије је такође упознао патријарха и о разговорима које је 5. фебруара у Истанбулу водио са васељенским патријархом Вартоломејем.

Николић и патријарх Иринеј разговарали су и о следу будућих дешавања у вези са обележавањем 1.700 година Миланског едикта, саопштила је прес служба председника Србије.

Председник Николић и патријарх Иринеј састали су се крајем новембра прошле године, такође, у Председништву, када су разговарали о учешћу Српске православне цркве у решавању проблема на Косову и Метохији.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи