Читај ми!

Српске амбасаде у Саудијској Арабији и Емиратима

Влада Србије усвојила одлуку о отварању амбасада у Саудијској Арабији и Уједињеним Арапским Емиратима. Успостављање дипломатских односа са Ријадом даће замајац развоју односа Саудијске Арабије и Србије, док је амбасада у Емиратима резултат заједничке визије Београда и Абу Дабија, саопштило Министарство спољних послова.

Министарство спољних послова Србије саопштило је да је Влада Србије усвојила одлуку о успостављању дипломатских односа са Саудијском Арабијом и Уједињеним Арапским Емиратима (УАЕ) на резиденцијалној основи.

Саудијска Арабија једина је арапска земља с којом Србија никада није имала дипломатске односе.

Успостављање дипломатских односа и отварање амбасаде у Ријаду даће замајац развоју међусобних политичких и економских односа, интензивирању политичког дијалога и грађењу међусобног поверења, наводи се у саопштењу.

Саудијска Арабија је једна од најутицајних арапских и исламских земаља, веома активна у глобалним и регионалним међународним организацијама.

Успостављање дипломатских односа на резиденцијалној основи омогућиће јачање економске сарадње, имајући у виду и веома позитивна искуства која Србија има с другим арапским земљама, наводи се у саопштењу.

Одлука о отварању Амбасаде Републике Србије у Уједињеним Арапским Емиратима резултат је заједничке визије Београда и Абу Дабија о потреби јачања међусобних веза, политике и пре свега економске сарадње, саопштило је Министарство.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи