Читај ми!

Двери траже Дачићеву оставку и изборе

Због чињенице да је "Дачић уцењен човек који не може да преговара о виталним интересима Србије", Покрет Двери затражио расписивање парламентарних избора и оставку премијера Ивице Дачића.

Покрет Двери затражио је расписивање парламентарних избора и оставку премијера Србије Ивице Дачића и Владе због чињенице да је Дачић, како су истакли, "уцењен човек који не може да преговара о виталним интересима Србије".

Члан Покрета Данило Тврдишић изјавио је да би у свакој нормалној држави сусрет премијера са криминалцима био политички скандал прве категорије и основ за његову оставку.

Он је упитао о чему су Дачић и члан нарко-клана Дарка Шарића, Родољуб Радуловић разговарали 2008. и 2009, да ли ће службе безбедности у Србији наставити са истрагом у вези са њиховим сусретима и хоће ли премијер Србије бити саслушан у вези са тим, као и зашто вицепремијер Србије Александар Вучић штити премијера и "практично блокира истрагу".

"Да ли су се још неки чланови Владе састајали са припадницима Шарићевог клана и да ли су заправо страни центри моћи забранили истрагу у овом случају због кооперативности Ивице Дачића на плану предаје Косова и Метохије", упитао је Тврдишић и оценио да је више него јасно да је "премијер уцењен човек који не може да преговара о виталним интересима Србије попут питања Косова и Метохије".

Покрет Двери затражио је и оставку комплетне Владе зато што је, како наводе, између осталог за шест месеци успела да створи границу према неодвојивом делу сопствене територије, да угрози здравствену безбедност грађана увођењем у скупштинску процедуру закона који омогућава слободну дистрибуцију генетски модификованих производа.

Он је истакао да је неопходно обезбедити реалнију заступљеност народног интереса у Скупштини Србије и да је једини излаз из тренутне ситуације расписивање нових парламентарних избора.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи