Читај ми!

Николић са патријархом Вартоломејом

Дводневну посету Турској председник Србије Томислав Николић наставио је сусретом са патријархом Вартоломејом у Истанбулу. Николић ће се касније састати на радном ручку са најутицајнијим турским привредницима.

Председник Србије Томислав Николић наставио је посету Турској разговорима за васељенским патријархом Вартоломејом у Истанбулу.

Николића, који предводи делегацију Србије у дводневној званичној посети Турској, патријарх Вартоломеј је примио у Васељенској патријаршији.

Нешто раније, Николић је обишао и Аја Софију, ремек-дело византијске уметности, ккоје је првобитно било највећа православна светиња, а касније џамија.

Николић је у књигу посетилаца Аја Софије написао: "Како се све у животу мења, мењали су се и господари и корисници ове светиње. Промене покрећу свет".

Председник Србије Томислав Николић састао се у Истанбулу са групом утицајних турских привредника који послују у Србији или планирају да инвестирају у нашу земљу.

Николић, који предводи државну делегацију Србије у дводневној званичној посети Турској, учествоваће потом на 12. седници Пословног савета Србија - Турска, посвећеног могућностима за проширење економске сарадње измеду две земље.

Посету Турској Николић ће завршити вечерас сусретом са гувернером Истанбула Хусејином Авнијем Мутлуом.

Првог дана посете, Николић је у Анкари разговарао са турским председником Абдулахом Гулом и председником турске скупштине Џемилом Чичеком и обишао меморијални центар посвећен оцу турске нације Кемалу Ататурку, где је положио венац и уписао се у спомен-књигу.

Николић и Гул поручили су да је дошло време да Србија и Турска појачају сарадњу, а говорећи о турским улагањима у Србији најавили су прави инвестициони бум.

У делегацији Србије су и министарка омладине и спорта Алиса Марић, помоћник министра спољних послова Горан Алексић, саветници председника Марко Ђурић, Јасмина Митровић Марић и Предраг Микић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи