Читај ми!

Изградња институција приоритет Владе

Изградња инсититуција приоритет је Владе Србије, рекао министар правде Никола Селаковић на завршном испиту прве генерације Правосудне академије. Селаковић је оценио да је Правосудна академија недвосмислен и сигуран пут од дипломираног правника до судије и заменика тужиоца.

Министар правде и државне управе Србије Никола Селаковић изјавио је да је пут изградње институција приоритет Владе Србије, а Правосудна академија сигурна будућност српског правосуђа.

"Изградња инсититуција приоритет је Владе Србије и волео бих да то буде приоритет сваке владе", рекао је Селаковић у судници Правног факултета Универзитета у Београду, где је прва генерација Правосудне академије полагала завршни испит.

Он је оценио да је Правосудна академија јасан, недвосмислен и сигуран пут од дипломираног правника до судије и заменика тужиоца, као и сигурна будућност српског правосуђа.

"Ово је једна од ствари с којима Србија дигнутог цела може сигурно да корача пут европских интеграција, а то је пут изградње, јачања и подршке институција", рекао је Селаковић.

Он је додао да је "лично близак" с првом генерацијом Правосудне академије, јер је с њима студирао. Министар је казао да су полазници те академије људи који су својим квалитетима и способностима заслужили да уђу на нова врата српског правосуђа.

"Ово је за мене као министра и велика обавеза, да својим политичким ауторитетом утичем да људи који успешно заврше обуку полагањем завршног испита дођу на функцију у српском правосуђу. То је за нас изузетно важно, јер показујемо озбиљност, спремност и зрелост као земља да избор у правосудне функције лишимо политичког префикса", рекао је Селаковић.

Министар је истакао да је обавеза државе да обезбеди да сваке године све већи број младих дипломираних правника, који су положили правосудни испит и који виде себе у српском правосуђу, уђе у Правосудну академији.

"Ове године смо обезбедили да тај број буде већи, на нама је и да у наредним годинама тај број буде удвостручен или утростручен", рекао је Селаковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи