Читај ми!

Бачена бомба, рањено двоје деце

Двоје деце рањено када је бачена бомба у мешовитом насељу Бошњачка махала, у северном делу Косовске Митровице. Деца нису животно угрожена, али лекари разматрају могућност да их преместе у неку дечју клинику у Београду. Премијер Ивица Дачић најоштрије осуђује бомбашки напад и поручује да међународне снаге имају обавезу да свима гарантују безбедност.

22.26 - За бомбашки напад одговорност сносе Кфор и Еулекс, рекао је Крстимир Пантић и позвао грађане да прекину комуникацију са припадницима међународних снага.

20.20 - Александар Вулин позвао команданта Кфора и шефа Еулекса да дођу у Косовску Митровицу што пре.

20.05 - Деца имају повреде од гелера по глави и врату и за сада нису животно угрожена, кажу лекари у митровачкој болници. 

У Бошњачкој махали у Косовској Митровици бачена је бомба на кућу која је повредила двоје српске деце. Дечак и девојчица, стари три и осам година, нису животно угрожени и збринути су у Здравственом центру у Косовској Митровици.

"Примили смо двоје деце која су повређена експлозивном направом која је убачена кроз прозор њихове приватне куће. Имају повреде од гелера по глави и врату и за сада нису животно угрожени", рекли су новинарима дежурни лекари у болници у Косовској Митровици, Трајче Богевски и Мирослав Данчетовић.

"Размишљамо о њиховом транспорту на даље лечење у неку специјализовану дечју клинику у Београду због могућности компликације повреда. Повреде су у пределу образа и врата, а овакве повреде могу бити опасне по живот и због тога размишљамо о могућем транспорту", рекли су лекари.

Експлозивна направа бачена је у кућу Снеже и Стеве Вучетић у Бошњачкој махали, једном од мешовитих квартова у Косовској Митровици у којем живе и Срби и Албанци.

Отац малишана видео је нападача који је, како каже, побегао ка јужној Митровици. 

Полиција је на лицу места обавила увиђај.

Ово је други бомбашки напад за последња 24 часа у северном делу Косовске Митровице, а починиоци нису нађени.

Вулин тражи реакцију међународне заједнице

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Александар Вулин затражио је да међународна заједница гарантује безбедност тамошњих Срба и позвао команданта Кфора и шефа Еулекса да дођу у Косовску Митровицу што пре.

Вулин је затражио од шефа Еулекса да, у складу са својим овлашћењима, дође у Косовску Митровицу и лично покрене истрагу.

"Не знамо ко су починиоци, али ако пратимо спиралу насиља које се одиграва у Косовској Митровици, посебно у етничко мешовитом насељу Бошњачка махала и Три солитера, с правом морамо да питамо међународну заједницу када мисли да преузме одговорност у складу са својим овлашћењима и када мисли да обезбеди безбедност за Србе", рекао је Вулин агенцији Бета.

"Зато што не знамо ко је преоравао српске гробове – ово се дешава, зато што не знамо истину о инцидентима од 7. септембра у Зубином Потоку – ово се дешава, зато што нико није кажњен за пребијање српских младића у Грачаници – ово се дешава", рекао је Вулин.

Координатор Канцеларије за КиМ Злата Радовановић позвала је Кфор и Еулекс да што пре истраже случај и гарантују безбедност грађанима.

Председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић оценио је да иза напада стоје Кфор и Еулекс и позвао грађане Косовске Митровице да прекину сваку комуникацију са њиховим припадницима.

Бомбашки напад у Бошњачкој махали најоштрије је осудила и административна канцеларија косовске владе, наводећи да је то апсолутно неприхватљиво и да се са овим нападом отишло предалеко.

"Ово се не сме толерисати, ово дело не сме проћи некажњено. Овим се нападом отишло предалеко. Сада је тренутак да сви они који могу имати утицаја, реагују на прави начин и учине све што је у њиховој моћи како би се овај хаос зауставио, независно од тога за које институције раде", навела је у саопштењу шеф канцеларије Адријана Хоџић.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи