Читај ми!

Откривање контаката угрозило би истрагу

Бивши координатор безбедносних служби Миодраг Ракић рекао да би свако преурањено испитивање контаката са кланом Дарка Шарића док су у току финансијске истраге, а они на слободи, отежало њихово лоцирање и заплену имовине.

Потпредседник Демократске странке и бивши координатор безбедносних служби Србије Миодраг Ракић рекао је да истрага против клана Шарић траје од 2008. године до данас и да би свако преурањено испитивање њихових контаката док су финансијске истраге у току, а они на слободи, отежало њихово лоцирање и заплену њихове имовине.

"Истрага против клана Шарић непрекидно траје од 2008. године до данас. Све то време професионално су прикупљани докази, у изузетно тешким околностима и уз велике ризике, како о трговини кокаином, тако и о имовини која је стечена продајом кокаина. Сви подаци су коришћени у складу са законом, искључиво за потребе истрага, а не за политичке злоупотребе", изјавио је Ракић агенцији Бета.

У писаној изјави, поводом критика што раније нису објављени контакти премијера Србије Ивице Дачића и Родољуба Радуловића, сарадника Дарка Шарића, Ракић је навео да је довољно доказа за подизање оптужнице против Радуловића прикупљено тек прошле године, а неке истраге везане за њега још трају.

"Вредност имовине клана је велика и Шарић и Радуловић, док су у бекству, су у могућности да том имовином располажу и да је скривају од државних органа", изјавио је Ракић, шеф кабинета претходног председника Србије Бориса Тадића.

Према његовим речима, свако преурањено испитивање њихових контаката док су финансијске истраге у току, а они на слободи, отежало би њихово лоцирање као и заплену њихове имовине, а буџет Србије тиме би остао ускраћен за огроман новац.

Ракић је још навео да у интересу истрага које се воде не би желео више да коментарише различите изјаве и наводе медија овим поводом.

Премијер Србије Ивица Дaчић јуче је потврдио да је 2008. године разговарао са Родољубом Радуловићем, сарадником Дарка Шарића, оптуженог за шверц кокаина и прање новца. Рекао је да у том тренутку није био упозорен од полиције да је реч о особи која је под истрагом.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи