Читај ми!

ДС искључио Петровића, Јеремићу седам дана

Проширени Извршни одбор ДС-а искључио је Душана Петровића из странке. Вуку Јеремићу остављен рок од недељу дана да одговори на предлог за покретање поступка.

18.25 - Извршни одбор ДС-а искључио Петровића из странке, а Јеремићу је уручио предлог за покретање поступка и дао му рок од седам дана да на њега одговори, речено је Танјугу у тој странци.

18.15 - Завршена седница Извршног одбора ДС-а. 

18.05 - Петровић напустио седницу Извршног одбора и рекао да је члановима поручио да не смеју да буду кукавице и да би било лоше ако би поступили по Ђиласовом захтеву и искључили га из странке.

Извршни одбор Демократске странке искључио је из странке Душана Петровића и три члана из Деспотовца, док је Вуку Јеремићу дат рок да се изјасни о наводима из дисциплинске пријаве, саопштено је из ДС. Извршни одбор је заседао због одлуке Јеремића и Петровића да одбију да врате посланичке мандате.

У саопштењу се прецизира да је Петровић искључен због непоштовања одлуке Главног одбора и кршења Статута странке, да је Јеремићу, коме је данас предат материјал везан за покретање дисциплинског поступка, дао рок у коме би требало да се изјасни о наводима из дисциплинске пријаве.

Три члана ДС из Деспотовца искључцени су из странке због сумње да су покушали да подмите одборника у Скупштини општине Деспотовац, наводи се у саопштењу.

Пре завршетка седницу је напустио Душан Петровић, који је рекао да је члановима тог страначког органа поручио да не смеју да буду кукавице и конформисти и да би било лоше уколико би поступили по захтеву лидера демократа Драгана Ђиласа и искључили га из странке.

Петровић је рекао да је његов правни тим изнео правни аспект читавог случаја, да је битно нагласити да одлука Главног одбора "не постоји и да је донета процедурално противправно".

"Рекао сам члановима Извршног одбора да не смеју да буду кукавице и конформисти. Рекао сам им да је ово реваншизам Драгана Ђиласа који је, уместо да отвори озбиљну дебату о важним државним питањима, најпре принудио Главни одбор да донесе одлуку, а сада врши притисак и на Извршни одбор како би раскрстио са политичким неистомишљеницима", рекао је Петровић.

"Ово је првостепени орган, имам право да се жалим. Уколико не будем задовољан одлуком наравно да ћу се жалити", навео је Петровић.

На питање да ли су чланови његовог правног тима Слободан Хомен, Бошко Ристић, Небојша Зеленовић и Миодраг Ђидић чланови новог посланичког клуба, Петровић је још једном подвукао да је он члан ДС и да неће да прави никакав нови посланички клуб.

"Не правим посланички клуб. Не правим нову странку и борићу се за оно у шта верујем. Ово су моји пријатељи и адвокати па је логично да буду у правном тиму за одбрану", поручио је Петровић.

Петровић је рекао и да се није видео са Вуком Јеремићем.

Пре седнице Извршног одбора, први човек ДС-а Драган Ђилас разговарао је са Вуком Јеремићем у седишту те партије, али актери нису желели да коментаришу садржај састанка.

"Садржај тих разговора је унутарстраначко питање ДС-а и не би било примерено да га делим са јавношћу. Уручен ми је позив за изјашњавање пред Извршним одбором. Тај ћу позив проучити и немам никакав проблем да поштујем процедуру", рекао је Јеремић после састанка.

Број коментара 38

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи