Читај ми!

Венецијанска комисија оцењује правосуђе

Представници Венецијанске комисије поздравили активности српских власти у борби против корупције, након састанка са председником Скупштине Небојшом Стефановићем. Комисија у Београду припрема нацрте мишљења на предлоге закона о судијама, организацији мреже судова и јавном тужилаштву.

Делегација Венецијанске комисије у посети Београду ради припреме нацрта мишљења на предлоге закона о судијама, закона о организацији мреже судова и закона о јавном тужилаштву. Поздрављене активности српских власти у борби против корупције.

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић је делегацији Венецијанске комисије, коју је предводио секретар Комисије Томас Маркет, пренео да постоји политичка воља за јачање институција правосуђа и нулти степен толеранције према корупцији, саопштено је из парламента.

Стефановић је рекао да је циљ реформе правосуђа и борбе против корупције враћање поверења грађана у институције и страних инвеститора у Србију.

Представници Венецијанске комисије истакли су да је борба против корупције један од приоритета Савета Европе, које је током јануарског заседања Парламентарне скупштине Савета Европе представио и генерални секретар Савета Торбјорн Јагланд.

Делегација Венецијанске комисије је у посети Београду и Србији ради припреме нацрта мишљења на предлоге закона о судијама, закона о организацији мреже судова и закона о јавном тужилаштву.

Стефановић се захвалио Венецијанској комисији због стручне помоћи коју пружа и истакао допринос њених стручњака бољем квалитету законских предлога, а у циљу јачања правосуђа у борби против корупције и криминала.

Председник парламента очекује да ће примена стандарда Савета Европе допринети бржем европском путу Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи