Читај ми!

Захтев ДС-а градоначелнику Крагујевца

Демократска странка Крагујевца затражила од градоначелника Верољуба Стевановића да привремено удаљи из Градског већа Небојшу Васиљевића, јер је против њега у Вишем суду покренута истрага због сумње да је оштетио буџет града за више милиона динара.

Од градоначелника и председника странке Заједно за Шумадију Верољуба Стевановића Демократска странка Крагујевца затражила је да привремено удаљи из Градског већа Небојшу Васиљевића, потпредседника те странке, јер је против њега у Вишем суду покренута истрага због сумње да је оштетио буџет града за више милиона динара.

"Не оспоравајући правно правило 'да нико није крив док се не докаже супротно', сматрамо да би замрзавање његовог рада у Градском већу до окончања истраге било најисправнији и најморалнији потез, како у интересу градске управе, тако и у интересу свих Крагујевчана", наведено је у саопштењу Градског одбора ДС.

Крагујевачке демократа оцењују "да Васиљевић, оптерећен истражним радњама и припремом своје одбране, неће бити у могућности да буде потпуно ангажован у свом ресору" и да постоји "реална опасност да ће потенцијални инвеститори имати резерву да разговарају о могућим инвестицијама са особом која је под истрагом, а што може утицати да потпуно одустану или одложе разговоре".

Демократе наводе да овај захтев износе, како су рекли, и у име одређеног дела коалиционих партнера Заједно за Шумадију, који у овом тренутку нису спремни да отворе то питање, а у потпуности подржавају њихов став.

Потпредседник странке Заједно за Шумадију и ФК Раднички Небојша Васиљевић ухапшен је 24. децембра прошле године, заједно с генералним секретаром Радничког Дарком Стојановићем и менаџером Зораном Павловићем, у полицијској акцији "Комшије", због сумње да је оштетио клуб за око 550.000 евра.

Васиљевић је из притвора пуштен 17. јануара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи